Le Mans 24’te zafer bir kez daha Ferrari’nin!

Le Mans 24 Saat Yarışı'nda mücadele eden İtalyan temsilcisi Ferrari, Toyota ve Porsche gibi rakiplerini geride bırakarak dayanıklılık yarışında üst üste ikinci yılda da zafere uzanmayı başardı.

Spor 16 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Ferrari Le Mans'ı üst üste ikinci kez kazandı.

Motor sporlarında dünyanın en prestijli yarış organizasyonlarından olan Le Mans 24 Saat Yarışı sona erdi. Bir gün boyunca aralıksız pistte turlayan araçların hem hız hem de dayanıklılık açısından kıyasıya yarıştığı mücadelede zafer bir kez daha Ferrari’ye gitti.

Nickas Nielsen, Antonio Fuoco ve Miguel Molina’nın 24 saat boyunca dönüşümlü olarak direksiyonuna oturduğu #50 numaralı Ferrari damalı bayrağı ilk sırada gördü. İkincilik Nyck de Vries, Kamui Kobayashi ve Jose Maria Lopez’in sürdüğü Toyota’ya giderken podyumu Alessandro Pier Guidi, James Calado ve Antonio Giovinazzi’nin #51 numaralı bir diğer Ferrari’si tamamladı.

Yarışı kazanan Ferrari bitime bir saat kala fiziksel bir sorun yaşadı. Sağ kapısının hızlı çarpılmaya başlaması sonucu yarış kontrolden uyarı alan kırmızı otomobilin pilotu Nickas Nielsen pite geldi fakat bu duraksamaya rağmen Toyota’nın önünde piste lider dönmeyi başardı. Jose Maria Lopez’in spin atması sonrası daha da rahatlayan Ferrari pilotu böylelikle aracını finişe getirdi ve Maranello’ya üst üste ikinci zaferini yaşattı.

LMGT3 sınıfında kazanan Porsche

Le Mans’ın bir diğer kategorisi olan LMGT3’ü Richard Lietz, Yasser Shahin ve Morris Schuring’in sürdüğü #91 numaralı Porsche kazandı.

LMP2’de sürpriz sonuç

LMP2 kategorisinde şaşırtan bir kazanan çıktı. Oliver Jarvis, Bijoy Garg ve Nolan Siegel’ın sürdüğü #22 numaralı United, bitime iki saat kala #28 numaralı IDEC Sport’tan liderliği aldı ve finişe kadar hata yapmayarak damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Spor dünyasından bayram mesajlarıSpor dünyasından bayram mesajları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.