Leverkusen’in şampiyonluğuna ‘1’ var, Kevin De Bruyne ‘100’ dedi

Premier Lig'de iki şampiyon adayı Manchester City ile Arsenal sahaya çıkarken Bundesliga'da Bayer Leverkusen harika yürüyüşünü sürdürdü. İtalya'da Roma derbisi vardı. İşte Avrupa futbolunda yaşanan gelişmeler...

Spor 7 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Manchester City forması giyen Kevin de Bruyne (solda) ve Bayer Leverkusen futbolcuları gol sevinci yaşarken...

Süper Kupa nedeniyle Süper Lig’e verilen arada Avrupa’da fukbol heyecanı sürdü. Üç takımın nefes nefese şampiyonluk mücadelesi verdiği Preimer Lig’de ilk sahaya çıkan Crystal Palace deplasmanına giden Manchester City oldu. Pep Guardiola’nın takımı maçın hemen başında Jean-Philippe Mateta’nın golüyle geriye düşmesine karşın Kevin De Bruyne’nin devreye germesiyle maçı kazandı. Belçikalı futbolcu takımına 13’te beraberliği getirdi.

İkinci yarının başında Rico Lewis ile ön geçen City, 66’da Erling Haaland’ın golüyle skoru 3-1’e getirdi. Haaland böylece 34 gün sonra gol sevinci yaşadı. 70’de sahnele tekrar Kevin de Bruyne çıktı. Belçikalı futbolcu kendisinin ikinci takımının dördüncü golünü ağlara gönderdi. Maçın zkornu ise Crystal Palace’tan Odsonne Edouard ilan etti. 4-2’lik deplasman galibiyetiyle City, maç fazlasıyla puanını 70 yaparak Liverpool’u yakaladı.

Maçta iki kez ağları bulan Kevin de Bruyne ise City forması altında 100. golünü attı. Dokuz sezondur maviler için ter döken Belçikalı futbolcu, Premier Lig’de 67, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 15, FA Cup’ta sekiz ve Lig Kupası’nda 10 kez ağları havalandırdı.

Haftaya 70 puanlı lider giren Liverpool’un iki puan arkasındaki Arsenal, Brighton deplasmanına gitti. İlk dakikalarda müsai pozisyonları değerlendiremeyen Londra ekibi, 33. dakikada Jesus’un yere kalmasıyla penaltı kazandı. Topun başına geçen Bukayo Sako Arsenal’i 1-0 öne geçirdi. 62’de konuk takım farkı ikiye çıkardı. Jorginho son çizgiye kadar taşıdığı yerden kale sahasına paralel çıkardı. Kai Havertz topu boş kaleye gönderdi. Bu dakikadan sonra Arsenal geriye yaslandı. 86’da da kontrataktan eski bir Brighton oyuncusu olan Trossard ile üçüncü golü buldu. 3-0’lık galibiyetle puanını 71 yapan Londra ekibi günü maç fazlasıyla lider kapattı. Haftaya lider giren Liverpool ise bugün ezeli rakibi Manchester United’a konuk olacak. Premier Lig’de alınan diğer sonuçlar şöyle…
Wolverhampton – West Ham United 1-2
Everton – Burnley 1-0
cAston Villa – Brentford 3-3
Fulham – Newcastle United 0-1
Luton – Bournemouth 2-1

Leverkusen şampiyonluk maçına çıkacak

Bu sezon Bundesliga’yı domine eden Xabi Alanso yönetimindeki Bayer Leverkusen, takipçisi Bayern Münih’in kaybetmesiyle tarihindeki ilk şampiyonluğuna çok yaklaştı. Bu sezon çıktığı 41 maçı da kaybetmeyen Bundesliga lideri, 45+3’te 10 kişi kalan Union Berlin’i, Florian Wirtz’in 45+8. dakikadaki penaltı golüyle 1-0 yenerek Bundesliga’da üst üste dokuzuncu galibiyetini aldı.

Bundesliga’da kötü bir sezon geçiren Bayern Münih, 2-0 öne geçtiği mücadelede Heidenheim’a 3-2 yenildi. Bavyera ekibinin gollerini 38’de Harry Kane ve 45’te Serge Gnabry attı. İkinci yarıda maçı döndüren Heidenheim, 50’de Kevin Sessa, 51 ve 79’da Tim Kleindienst ile maçı 3-2 kazandı. Bu sezon dördüncü kez sarı kart gören Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel, gelecek haftaki Köln maçında cezalı duruma düştü. Bu sonuçlarla Bayern Münih ile arasındaki puan farkını 16’ya çıkaran Leverkusen, gelecek hafta Werder Bremen’i mağlup etmesi halinde Bayern Münih’in alacağı sonuca bakmadan şampiyonluk sevinci yaşayacak.

Şampiyonlar Ligi’ne katılmak isteyen iki takımın maçında Stuttgart, deplasmanda Borussia Dortmund’u 1-0 mağlup ederek 60 puana yükseldi ve Bayern Mürih’i yakaladı. 53 puanda kalan Dortmund ise averajla Leipzig’in arkasında beşinci durumda.

Bundesliga’da alınan diğer sonuçlar şöyle…
Köln – Bochum 2-1
Mainz – Darmstadt 4-0
Freiburg – Leipzig 1-4

Roma, derbide Lazio’yu tek golle geçti

Serie A’da günün en önemli maçında Roma, derbide bir dönem Galatasaray’ı da çalıştıran Igor Tudor’un başında bulunduğu Lazio’yu konuk etti. Karşılaşmada Roma’da Zeki Çelik 90, bir dönem Galatasaray forması giyen Angelino 79 dakika forma giydi. Roma 42’de kazandığı kornerde yapılan ortaya Gianluca Mancini’nin yaptığı kafa vuruşuyla öne geçti. Skoru korumayı başaran kırmızılar 1-0 ile ezeli rakibini mağlup etmeyi başardı. Roma bu galibiyetle puanını 55 yaptı ve beşinci sırada yer alıyor. 46 puanda kalan Lazio ise yedinci durumda.

Ligde Inter’ın arkasında ikinci sırada bulunan Milan’sa sahasında Lecce’yi 3-0 mağlup etti.Milan’a galibiyeti getiren golleri 6’da Christian Pulisic, 20’de Olivier Giroud ve 57’de Rafael Leao attı. Lecce forması giyen Nikola Krstovic, 45’te kırmızı kart gördü. Milan, bu galibiyetle puanını 68’e çıkardı. Bir maç eksiği bulunan Inter’in ise 79 puanı bulunuyor.

 

İngiltere'deki Türk derbisinde kazanan Hull City!İngiltere’deki Türk derbisinde kazanan Hull City!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.