Pep Guardiola ‘fazla kilolu’ dediği futbolcusundan özür diledi

Manchester City teknik direktörü Pep Guardiola 2022 Dünya Kupası dönüşünde 'fazla kilolu' diyerek kalbini kırdığı futbolcusu Kalvin Phillips'ten kameraların önünde defalarca özür diledi.

Spor 21 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Pep Guardiola, kilolarından dolayı ağır eleştirdiği futbolcusundan özür diledi.

Kış transfer döneminde Manchester City’den West Ham United’a kiralanan Kalvin Phillips kısa süre önce Pep Guardiola’nın 2022 Dünya Kupası’nın dönüşünde kendisine fazla kilolu dediğini ve çok yaralandığını söylemişti. İspanyol teknik adam gelen soru üzerine İngiliz orta saha oyuncusundan kameralar önünde özür diledi.

Phillips: Kendime olan güvenim ve hislerim darbe aldı

Kalvin Phillips kısa süre önce verdiği demeçte “Dünya Kupası dönüşünde sanıyorum en zoru Pep’in bana fazla kilolu olduğumu söylemesiydi. Böyle davranmakta haklı olabilir fakat bunu yapmanın çok başka şekilleri var. Söylediklerine katılmamakla birlikte bu davranış şeklinin özgüvenimi yaraladığını ve City’de olan hislerime darbe vurduğunu söyleyebilirim. Yaşananlardan ailem, özellikle de annem çok rahatsız oldu. Hedef ağırlığın sadece bir buçuk kilo üzerinde dönmem Pep’i çok kızdırdı” demişti. Pep aradan geçen onca zamanın ardından oyuncusundan özür diledi.

‘Üzgünüm, ondan özür dilerim, çok üzgünüm’

Phillips’in açıklamalarının İngiltere’de gündeme oturmasından sonra bu konu Guardiola’ya da soruldu. Oyuncusunu kırdığı için kötü hissettiğini belirten Pep “Üzgünüm, ondan özür dilerim, çok üzgünüm” diyerek pişmanlığını belirtti.

West Ham’deki kiralık sürecine istediği gibi başlayamayan Phillips Londra temsilcisiyle süre aldığı ilk maçın üçüncü dakikasında yaptığı bir hata sonucu takımının gol yemesine sebep oldu. Son olarak 17 Şubat tarihinde Nottingham Forest’a karşı oynanan karşılaşmada ise kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 28 yaşındaki oyuncunun kiralık kontratında herhangi bir satın alma opsiyonu bulunmuyor.

TFF'den taraftarlara bir parmak bal VARTFF’den taraftarlara bir parmak bal VAR

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.