Leyla Ceylan’dan ‘İzmir çetesi’ açıklaması: FIFA’ya sahte rapor gönderdiler

Hakem Hakan Ceylan'ın eşi Leyla Ceylan boşanma davası açtığı eşi hakkında iddialarda bulundu. Yeni Asır'da yer alan habere göre Hakan Ceylan, FIFA'ya sahte sağlık raporu verdi.

Spor 3 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Hakan Ceylan'ın eşi Leyla Ceylan'dan ağır iddialar.

Hakan Ceylan’ın boşanma davası açtığı eşi Leyla Ceylan dikkat çekici iddialarına devam ediyor. Eşinin eski MHK Başkanı Lale Orta’yla yasak ilişki yaşadığını iddia eden Leyla Ceylan gündeme bomba gibi düşmüştü. Şimdiki iddialar Türk hakemliğini yakından ilgilendiriyor.

Yeni Asır’da yer alan habere göre Leyla Ceylan, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un İzmir çetesi olarak adlandırdığı gruptan FIFA listesine yazdırılan üç ismin istenilen sağlık kurulu raporunu zamanında almadıklarını belirtti ve “Bu Hakemler arasında Hakan Ceylan da var. Bütün hakemlerin atamasını yapan, Ali Koç’un ‘İzmirli bir grup var, terör estiriyorlar’ dediği grupta Tolga Özkalfa var” dedi.

Ceylan konuyla alakalı olarak sözlerine “Ulusoy da VAR hakemlerinin en kıdemlisi. İkinci sırada da eşim Hakan geliyor. Hakan diyor ki; ‘Alper bizi FIFA yapacaklar.’ O da ‘Sağlık raporu şeyimizi kaçırdık’ diyor. Hakan da, ‘Sen sus’ diyor. Bunlar sağlık raporlarının hepsini başvuru tarihi geçtikten sonra eski tarihli alıyor. Ali Koç zaten bu isimleri vermişti. Koray Gençerler’in adını veriyor. Hakan’ın adını veriyor, bir de Alper’in adını veriyor. Hepsi doğru” diye devam etti.

Hakan Ceylan'ın boşanma davasına Lale Orta'yı meze ettilerHakan Ceylan’ın boşanma davasına Lale Orta’yı meze ettiler

“Hakan yayıncıya müdahale ediyor”

Ceylan, eşi hakkında VAR odasından yayıncıya görüntü gittiği iddialarını doğrulayarak “Ali Koç, Hakan Ceylan’ın adı ve İzmirli grup var diyor, yayıncı kuruluşa giden gelen görüntülerin içinden seçiyor diyor. Özellikle de Trio programında oradaki pozisyonlara müdahale ediyor diyor. O da doğru. Bülent Yıldırım ile Deniz Çoban vardı geçen sezon programı yapan. Gerçekten telefon kayıtlarında da ya çıkar ya çıkmaz bilmiyorum. Whatsapp’tan da konuşmuş olabilirler, onların bütün pozisyonlarına buradan Hakan müdahale ediyor.” şeklinde konuştu.

Ceylan Trio programıyla alakalı iddialaını “Lale Orta, Hakan’ın VAR odasında maçı sırasında içeri giriyor, görüntüleri alıyor, aldığı görüntüleri de direkt olarak yayıncı kuruluşa gönderiyor kendisi. Çünkü bir önceki sezon kendisi Trio programında çalışıyordu. Orada görevliydi. O Trio’yu 3 kişi sunuyor. Onlardan bir tanesi oydu. O yüzden onlarla da ilişkisi iyi olduğu için direkt olarak görüntüyü alıyor ve kendisi gönderiyor.” sözleriyle sürdürdü.

Lale Orta, Erden Timur'u yalanladıLale Orta, Erden Timur’u yalanladı

“Görüntüyü eşim veriyor”

Fenerbahçe’nin bir maçında VAR odasından programa görüntü verilmesiyle alakalı olarak Ceylan “Fenerbahçe’nin bir maçı. Koray Gençerler var. Lale Orta gitmiş almış, Hakan mı vermiş diyor Ali Koç. Çünkü orada benim bildiğim kadarıyla Hakan VAR hakemi. Öteki de Koray Gençerler. O yüzden zaten Hakan ile Lale Orta’nın arasında dedikodu çıkıyor. Bunlar diyorlar ki Hakan verdi bu görüntüyü. Evet eşim Hakan veriyor.” açıklamasını yaptı.

“Gazeteci arkadaşları var”

Ceylan’ın bir diğer iddiası da “İki tane gazeteci arkadaşları var. Sürekli bunlarla beraber, kendi kafalarına göre menfaatlerine gire stedikleri haberleri bunlara yazdırıyor. Bu gazetecileri herkes tanıyor. Bu da biliniyor.” şeklinde.

Lale Orta soluğu mahkemede aldı: Hepsi iftiraLale Orta soluğu mahkemede aldı: Hepsi iftira

Ali Koç ne demişti?

Ali Koç ekim ayının başında Sözcü TV’de katıldığı programda İzmir çeteleşmesi ismini verdiği grupla alakalı olarak “Kulağımıza geliyor. Hakemler arasında İzmir Grubu ve Oğuz Sarvan Grubu var. VAR sistemi Alper Ulusoy ve Hakan Ceylan’a kalmış. Hakemler arasında İzmir grubu var, bunun sıkıntı yarattığı ve insanların artık seslendirdiği kulağımıza geliyor. Bir de Oğuz Sarvan grubu var. Arka planda onun olduğuna dair bilgiler geliyor. PMİK, hakemleri atayan komite. Burada Ahmet İbanoğlu, Tolga Özkalfa var.” demişti. Bu iddialar o günlerde fazlasıyla tartışılmıştı. Leyla Ceylan’ın açıklamaları Koç’un söz konusu iddialarıyla örtüşür nitelikte.

Yılmaz’ın istifası

Türk futbolundaki dikkat çekici hakem haberleri bununla sınırlı kalmadı. Fenerbahçe – Hatayspor maçında yardımcı olarak görev alan Kemal Yılmaz istifa etti. Yılmaz, o gün Volkan Bayarslan’ı penaltı noktasını göstermesi konusunda uyardığı gerekçesiyle kendisine 2 haftadır maç verilmemesini gerekçe gösterdi. İşte haberin ayrıntıları…

Leyla Ceylan'dan 'İzmir çetesi' açıklaması: FIFA'ya sahte rapor gönderdilerLeyla Ceylan’dan ‘İzmir çetesi’ açıklaması: FIFA’ya sahte rapor gönderdiler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.