Lincoln Henrique ve eşi Adriana Müller, ırkçı söylemlere karşı dava açtı

Fenerbahçeli futbolcu Lincoln Henrique’nin eşi Adriana Müller, yaptığı paylaşım sonrası ırkçı ifadeler içeren yorumlar aldı. İkili ırkçı söylemlerde bulunan şahıs hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Spor 1 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Henrique ailesi soluğu savcılıkta aldı.

Siyahi futbolculara karşı yapılan ırkçılık illeti Türkiye’ye sıçradı. Fenerbahçe’nin futbolcusu Lincoln Henrique, Türkiye Kupası zaferiyle alakalı bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta Lincoln ailesiyle beraber kupa pozu veriyordu. Bu fotoğrafın altına bir kişi “Lincoln transfer edildiğinde bu zenci çocuklarla gidebilirsiniz. Afrikalıları Türkiye’de istemiyoruz” yazdı. Bunun üzerine Henrique’nin eşi Adriana Müller küfürlü yanıt verdi. Birçok Fenerbahçe taraftarı yoruma tepki gösterdi.

Henrique de bu söylemlere “Ailem hakkında, özellikle çocuklarımla ilgili konuşmadan önce ağzını çalkala! Siyahi olmaktan gurur duyuyorum. Bir sosyal medya hesabının arkasına saklanan bir adamsın. İstediğin zaman beni arayabilirsin. İstediğin zaman seninle görüşelim. Sana gerçek adamı göstereceğim. Irkçı çöp” sözlerine yer verdi.

İkili sosyal medyadan kendilerine yönelik ırkçı söylemde bulunan şahıs hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ali Koç açıkladı: Fenerbahçe yıldızsız formaya döndüAli Koç açıkladı: Fenerbahçe yıldızsız formaya döndü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.