Liverpool Emirates’ten turla döndü

FA Cup'taki dev eşleşmede Arsenal'a konuk olan Liverpool rakibini son 10 dakikada attığı iki golle yendi ve bir üst tura yükseldi.

Spor 8 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Liverpool zorlu deplasmandan turla çıktı.

İngiliz ve dünya futbolunun en eski organizasyonu FA Cup’ta üçüncü tur heyecanı yaşandı. Turun kağıt üstünde en çekişmeli karşılaşmasında Arsenal ve Liverpool karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip bıçaklı saldırı vakalarını protesto etmek adına normalde giydiği kırmızı renginin aksine bembeyaz formayla sahaya çıktı.

Arsenal bu özel formayla çıktığı mücadelede sahasında daha baskın başlayan taraftı. Gabriel Jesus’un yokluğunda ileride Havertz’le yer alan Mikel Arteta’nın takımı ilk yarıda birçok fırsatı değerlendiremedi ve Virgil van Dijk, Mo Salah gibi yıldızlarından yoksun rakibine karşı öne geçemedi.

Arsenal’ın atakları ikinci yarıda yoğunluğunu yitirdi. Maçı tutmayı başaran Liverpool berabere bitmesi halinde turu Anfield’a taşıyan eşleşmeyi uzatmadı. Önce 80. dakikada Jakub Kiwior kendi kalesine topu göndererek Liverpool’u öne geçirdi. 90. dakikada kapıyı kapatan gol Luis Diaz’dan geldi. Liverpool iki gollü bu galibiyetle turu alan taraf oldu. Arsenal resmi maçlarda üst üste üçüncü kez kaybetti.

City’de De Bruyne sevinci

Manchester City evinde Huddersfield Town’ı 5-0 yenerek tur atladı. Maçta goller Phil Foden (2), Jeremy Doku, Julian Alvarez ve Ben Jackson’dan (KK) geldi. Ağustos ayının ortasından bu yana sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalan 32 yaşındaki Belçikalı orta saha oyuncusu Kevin De Bruyne sahalarda döndü ve dönüş maçında asist yaparak skora katkı yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.