Ramsdale’in babası: Oğlum gülüşünü kaybetti

Arsenal'da David Raya'nın transferi sonrası kaleyi meslektaşına kaptıran İngiliz kaleci Aaron Ramsdale'in babası konuştu. Baba Ramsdale oğlunun yedek kulübesinde kalmaktan olumsuz etkilendiğini belirtti.

Spor 15 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Ramsdale'in babası oğlunun yedek kalmasıyla alakalı konuştu.

İngiltere Premier Lig’de geçtiğimiz sezon şampiyonluk yarışı veren ancak son düzlükte Manchester City’ye geçilen Arsenal, bu sezona yaptığı transferlerle daha iddialı girdi. Bu transferlerden biri Brentford’ın yetenekli kalecisi David Raya’yı satın alma opsiyonuyla beraber kiralamaktı. 28 yaşındaki İspanyol oyuncu pas kalitesiyle Arsenal’ın oyununa son derece uygun görünüyordu. Ancak transfer olduğunda formda bir diğer isim Aaron Ramsdale’in önüne geçmesi konusunda şüpheler vardı. İngiltere Milli Takımı’nın da 3 kaleci rotasyonunda yerini sağlamlaştıran Ramsdal için yedek kulübesine düşmek EURO 2024 öncesi hiç de istemeyeceği bir kesik olarak göze çarpıyordu.

Raya, 5. haftadaki Everton deplasmanıyla beraber aldığı kaleyi bir daha bırakmadı. Şampiyonlar Ligi’ndeki 4 grup maçı da dahil olmak üzere toplam 12 maça çıkan oyuncu bu maçlarda toplam 9 gol yerken 6 karşılaşmada kalesini rakiplere kapadı. Ramsdale 4. haftadaki Manchester United maçından sonra sadece Brentford ve West Ham United’a karşı oynanan iki kupa maçında süre bulabildi.

Premier Lig'de teknoloji sahada! Tottenham kaybetti, Arsenal kazandıPremier Lig’de teknoloji sahada! Tottenham kaybetti, Arsenal kazandı

Bu durumla alakalı konuşan Aaron’ın babası Nick Ramsdale “Oğlum gülüşünü kaybetti” dedi. Ramsdale sözlerine “Aaron kupa kalecisi olacak ve farklı bir durumda olmadıkça Raya ana kaleci olacak. Aaron bununla yaşamalı ve kendine söylenmese de bununla yaşıyor. Çocuğa bir şans vermelisiniz. Bu yapılıyor olsa da benim gözümde bu yanlış. Ancak karar bu…” dedi.

Ramsdale’ın adı geçtiğimiz günlerde çeşitli takımlarla anılmış hatta Chelsea’nin oyuncuya talip olabileceği bile söylenmişti.

Kapa çeneni Ramsdale: Kendi kaleminden ibretlik bir öyküKapa çeneni Ramsdale: Kendi kaleminden ibretlik bir öykü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.