Londra derbisinde kazanan yok… Newcastle Sheffield’a patladı: Tam 8 gol!

İngiltere Premier Lig’de pazar mesaisi birbirinden heyecanlı maçlara sahne oldu. Arsenal ve Tottenham derbide 2-2 berabere kalırken günün kapanışını yapan Newcastle United, deplasmanda Sheffield United’ı 8-0 yendi.

Spor 25 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Kuzey Londra derbisi sezona 5 haftada 13 puanla başlayan iki takımı karşı karşıya getirdi. Arsenal sahasında Tottenham’ı ağırladı. Çekişmeli maç adeta bir orta saha savaşı olarak başladı ve iki takım da fiziksel açıdan birbirine üstünlük kurmaya çalışırken pozisyon zenginliği azaldı. Arsenal 26. dakikada Bukayo Saka’nın şutunun Christian Romero’ya çarpmasıyla öne geçti. Tottenham 42. dakikada Heung Min Son’un golüyle durumu eşitledi. İkinci yarıya hızlı başlayan Arsenal 54. dakikada Saka’nın penaltıdan attığı golle yeniden öne geçti. Ancak bir dakika sonra Jorginho’nun büyük hatası sonrası gelişen Tottenham atağında Son kendisinin ve takımının 2. golünü buldu. Karşılaşmada başka gol olmadı ve derbi 2-2 berabere bitti.

Chelsea’nin yüzü gülmüyor

Sezona istediği başlangıcı yapamayan Mauricio Pochettino yönetimindeki Chelsea, Nicolo Zaniolo’nun da formasını giydiği Aston Villa’yı ağırladı. Yaz boyunca 400 milyon sterlinden fazla transfer harcaması yapan Maviler, gol üretme konusundaki sıkıntısını bir maç da daha aşamadı. 58. dakikada Malo Gusto kırmızı gördü ve Maviler 10 kişi kaldı. 73’te konuk ekibi öne geçiren gol Ollie Watkins’ten geldi. Sahadan galip ayrılan taraf Unai Emery ve takımı oldu. Chelsea 6 maçta 5 puanla 14. sırada kaldı. Villa 12 puanla 6. sırada yer aldı.

Chelsea’de parayla saadet olmadıChelsea’de parayla saadet olmadı

Newcastle gol oldu yağdı

Günün kapanış maçında Newcastle, ligin yeni ekibi Sheffield United’a konuk oldu. Tyne ekibi 21’de Sean Longstaff’la öne geçerken Dan Burn 31’de durumu 2-0’a getirdi. 35’te bir başka savunmacı Sven Botman farkı 3 yaptı. İkinci yarıda bu kez forvet Callum Wilson 56’da sahneye çıktı. Anthony Gordon 61, Miguel Almiron 68’de farkı açtılar. Bruno Guimaraes 73’te 7. golü atarken maça noktayı Alexander Isak koydu. Yıldız ismin 87. dakikada golüyle Newcastle sahadan 8-0 galip ayrıldı. Sheffield 6 maçta 1 puanla son sırada kalırken, Newcastle 3. galibiyetini alarak puanını 9’a çıkardı.

Premier Lig’de günün sonuçları:

Liverpool – West Ham United 3-1

Brighton – Bournemouth 3-1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.