Londra’da aksiyon VAR: 5 gol, 2 kırmızı kart, iptal edilenler

Spor 7 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Chelsea, Tottenham'ı yendi, maça VAR damga vurdu.

Premier Lig’e Ange Postecoglou önderliğinde 11 maçta 9 galibiyet 2 beraberlikle başlayan Tottenham, liderlik koltuğunu korumak adına Chelsea karşısına çıktı. Maça çok iyi başlayan Londra’nın beyazları 6. dakikada Dejan Kulusevski ile öne geçti. 14. dakikada Heung Min Son’un golü VAR’dan döndü. Sol bek Udogie 18. dakikada tartışmalı bir pozisyonda sarı kart gördü. 21. dakikada bu kez Chelsea cephesinde Sterling’in golü VAR’dan döndü. 28’de kader değişmedi. Moises Caicedo da VAR’a takıldı ve Chelsea yine skoru eşitleyemedi. Maçın 33. dakikası kırılma anı oldu. Cristian Romero rakibine yaptığı hareket yüzünden VAR uyarısıyla kırmızı kart gördü ve Chelsea, penaltı sonucu Cole Palmer’la maçı 1-1’e getirdi.

Arsenal’dan hakemlere tepki: Cevap gecikmediArsenal’dan hakemlere tepki: Cevap gecikmedi

Romero’nun kırmızısı sonrası Johnson oyundan çıktı ve Eric Dier girdi. 41. dakikada Postecoglou itirazları nedeniyle sarı kart görürken Tottenham’ın kabusu 45+1’de sürdü. Mikky van de Ven ve James Maddison sakatlandılar ve yerlerini Emerson’la Pierre Emile Hojbjerg’e bıraktılar. 45+10’da Pape Sarr, Nicholas Jackson ve Colwill birer sarı kart gördü. 13 dakika uzayan aksiyonlarla dolu devre böyle bitti.

Aksiyon ikinci yarıda da hız kesmeden sürdü. 55. dakikada Udogie Sterling’i düşürdü, ikinci sarı kartını gördü ve takımını 9 kişi bıraktı. Chelsea bu andan sonra oyunun kontrolünü eline aldı. Savunma çizgisini ceza alanı yerine orta sahada kuran 9 kişi Postecoglou cesur oynadı. Kaleci Vicario da takımının direncinde rol sahibiydi. Ancak takımının direnci 75’te kırıldı. Nicholas Jackson takımını öne taşıdı. Aynı Jackson 90+4 ve 90+7’de de ağları havalandırdı. Chelsea derbiden 4-1 galip ayrıldı. Tottenham bu sezon ilk yenilgisini aldı ve ligde yenilgisiz takım kalmadı. Beyazlar haftayı 26 puanla ikinci kapatırken Chelsea 15 puanla 10. sıraya çıktı.

Avrupa’nın büyük liglerinde gecenin sonuçları:

LaLiga:

Getafe – Cadiz 1-0

Serie A:

Frosinone – Empoli 2-1

Torino – Sassuolo 2-1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.