Luka Doncic atıldı, Slovenya yıkıldı

FIBA Dünya Kupası'nda Kanada, Slovenya'yı; Almanya da Letonya'yı yenerek yarı finale yükseldi. Özellikle Slovenya'nın yıldıçı Luca Doncic'in oyundan atılması güne damga vurdu.

Spor 7 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Luca Doncic hakemin kararının adil olmadığını söyledi.

FIBA Dünya Kupası çeyrek finalinde Kanada ile Slovenya karşılaştı. İlk yarısı kıran kırana geçen ve 50-50 berabere biten maçı Kanada, 100-89 kazanmayı başardı. Karşılaşmanın son çeyreğinde önce Kanada’dan Dillon Brooks ardından da Slovenya’nın yıldızı Luka Doncic diskalifiye edildi.

Sırbistan'ı Bogdanovic taşıdı, ABD İtalya'ya karşı dirildiSırbistan’ı Bogdanovic taşıdı, ABD İtalya’ya karşı dirildi

Maçın bitimine 6 dakika 37 sanile kala diskalifiye edilen Doncic, “Hakemler takım arkadaşlarımdan birine, ‘Dillon Brooks’a faul çalamayacağız çünkü bize çıkışıyor’ demiş. Çok şikayet ettiğimi biliyorum ama bunun adil olduğunu düşünmüyorum” dedi. Luka Doncic, oyundan çıkmak zorunda kalana kadar 26 sayı, 4 ribaunt, 5 asist ve 2 top çalmayla oynuyordu.

Çekişmeli maçın galibi Almanya

Günün diğer çeyrek final karşılaşmasında Almanya, Letonya’yla oynadı. Büyük çekişme içinde geçen maça sakatlıktan dönen Franz Wagner damga vurdu. 16 sayı, 8 ribauntla oynayan Alman bastebolcu takımını 81-79 galibiyete taşıdı. Almanya’nın yıldızlarından Dennis Schröder ise 9 sayı atarken 18’te 4 ikili, 8’de 0 üçlük, 4 top kaybı ve -10 verimlilik puanıyla kötü anlamda tarih yazdı.

Borisa Simanic dirsek yedi, böbreğini kaybettiBorisa Simanic dirsek yedi, böbreğini kaybetti

Eşleşmeler

Bu maçların ardından yarı finalde Kanada – Sırbistan ve ABD – Almanya eşleşti.Yarı final maçları yarın oynanacak. Dünya şampiyonu ise 10 Eylül’de yapılacak final sonunda belirlenecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.