Luyindama’dan 30 yaşında futbola veda! Onu doktor yaktı

Galatasaray'ın eski futbolcusu Christian Luyindama yaşadığı sakatlıkların ardından 30 yaşında futbolu bırakma kararı aldı. Demokratik Kongo Milli Takımı'ndaki yanlış teşhis oyuncunun vedasında önemli rol oynadı.

Spor 22 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Luyindama 2019-2023 yılları arasında Galatasaray forması giydi.

2018-19 sezonunun devre arasında 3 milyon euro bedelle Belçika ekibi Standart Liege’den Galatasaray’a kiralandıktan sonra gösterdiği performansla 5 milyon euro karşılığında bonservisi alınan Christian Luyindama 30 yaşında futbolu bıraktı. 2023 yılına kadar sarı kırmızılı formayı giyen Luyindama’nın kariyerini Demokratik Kongo’daki doktorlar bitirdi. Çapraz bağları kopan Luyindama’ya ağrı kesici veren Kongo Milli Takımı sağlık heyeti kovuldu. Fakat Luyindama’nın bu yaşanandan sonra da futbol kariyeri istediği gibi gitmedi.

Luyindama 1 Ocak 2024’te Galatasaray ile sözleşmesini feshettikten sonra kendisine kulüp bulamadı. Kongolu savunma oyuncusu Çin temsilcisi Cangzhou Mighty Lions ile anlaşma sağladı. Sağlık kontrolleri için Çin’e giden savunma oyuncusu sağlık kontrollerinden geçemedi. Transfer ise iptal edildi. Yaşananların ardından futbolcu 30 yaşındaki aktif futbol kariyerini noktaladı.

Okan Buruk'tan üç futbolcuya çizikOkan Buruk’tan üç futbolcuya çizik

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.