Maç bu yüzden durmuş! Danimarka’nın şimşek mazisi…

Danimarka ve Almanya oynanan EURO 2024 son 16 turu maçına yoğun yağış sebebiyle ara verilmişti. Yağmur nedeniyle futbol maçına ara verilmesi sık görülen bir durum değildi ve izleyiciler şaşırdı. Sebebin 2009'dan kalma acı bir anı olduğu açığa çıktı.

Spor 30 Haziran 2024
Danimarkalı oyuncular şimşekler çakınca soyunma odasının yolunu tuttu.

Danimarka ve Almanya arasında Dortmund’da oynanan maçın ilk yarısında yağmur birden şiddetinin arttırmış, yoğun şimşek ve gök gürültülerinin ardından karşılaşmanın hakemi Michael Oliver oyuncuları da alarak soyunma odasının yolunu tutmuştu. Ülkemizde ve dünyanın pek çok farklı yerinde daha şiddetli yağmurlara karşın oynanan birçok maç akıllara gelirken Oliver’ın müsabakayı durdurması anlamlandırılamamıştı. Almanya maçındaki hassasiyeti Danimarkalı futbolcu ve teknik heyetinin geçmişte yaşadığı bir travmanın yarattığı açığa çıktı.

2009 yılında Danimarka’nın şimdiki teknik direktörü Kasper Hjulmand ve yardımcı antrenörü Morten Wieghorst ikilisi ülkelerinin takımlarından Nordsjaelland’ı çalıştırırken Haziran ayında Aalborg ile oynadıkları hazırlık maçında şanssız bir olay olmuştu. Takımın futbolcularından Jonathan Richter’i sahada top koşturduğu esnada yıldırım çarpmış, komaya giren genç futbolcu 10 gün hastanede kalarak hayata dönmüş, ancak bacağının ampute edilmesi nedeniyle futbol hayatı sona ermişti.

Richter’in 24 yaşında futbolu bırakmak zorunda kalmasının ardından 26 numaralı forması Nordsjaelland tarafından emekli edildi. Genç yaşında bu talihsizliği yaşayan oyuncu bugünlerde Danimarka 4. Ligi’nde mücadele eden FC Græsrødderne takımının yönetim kurulunda görev yapıyor.

Hjulmand’ın takımı Danimarka Almanya karşısında takımının üstünde şimşekler çakınca sahada kalmak istemedi. Bu durumu çok iyi bilen Danimarka teknik heyeti ve futbolcuları benzer şeyleri yaşamamak için sahada kalmamayı tercih etti. Hakem Michael Oliver da hava koşulları normale dönene kadar iki takımın da soyunma odasında bulunmasını uygun gördü. Yağmurun şiddetini azaltması ve şimşeklerin kesilmesi sonrası devam eden maçta Almanya galip geldi ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Önce yağmur sonra Almanya yağdıÖnce yağmur sonra Almanya yağdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.