Maç sırasında bilincini kaybeden Bas Dost’tan iyi haber

Hollanda Eredivise'de AZ Alkmaar ve Nec Nijmegen arasında oynanan maçta bir anda yerde kalan ve bilincini kaybeden Bas Dost'un durumunun iyi olduğu açıklandı.

Spor 31 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Bas Dost durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Hollanda Eredivise’de oynanan AZ Alkmaar-Nec Nijmegen maçı korku dolu anlara sahne oldu. 34 yaşındaki deneyimli forvet Michel Bas Dost, 90. dakika geride kalırken bir anda yere yığıldı. Bilincini kaybeden Bas Dost ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılırken 2-1 Nijmegen üstünlüğüyle süren maç tatil edildi.

Bas Dost, iyi haberi bizzat verdi. Hastanede yapılan müdahalelerin ardından kendine gelen isim “İyiyim. Sahada gerçekten muhteşem bir yardım aldım. Şu an hastanedeyim ve kendimi iyi hissediyorum. Tüm desteğiniz için teşekkürler” dedi.

Deneyimli ismin yerde kaldığı anda kalp krizi geçirdiği ve 5 dakikalık müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldığı iddia edilmişti. Dost, takımının maçtaki ilk golüne imza atmış, bu sezon çıktığı 7 maçta 2 gol ve 1 asist kaydetmişti.

Bas Dost ilk değil

Futbol sahasında kalp krizi geçiren ilk oyuncu Bas Dost değil. EURO 2020’de Danimarka ile Finlandiya arasında oynana grup mücadelesinde Christian Eriksen de aynı şeyi yaşamış, deneyimli isim futbola bir süre ara vermek durumunda kalmıştı. Ocak 2004’te Macar futbolcu Miklos Feher Benfica forması giydiği dönemde Guiamaraes maçında bir anda yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. 2006-07 sezonundaysa Sevilla’lı Antonio Puerta maçın henüz 5. dakikasında rahatsızlandı, kalbinden sorun yaşayan futbolcu daha sonra yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Fildişi Sahilli Chieck Tiote ve İtalyan Davide Astori de kalp rahatsızlıklarını nedeniyle hayata veda eden futbolcular olmuşlardı. Ülkemizde de benzerine rastlanan sorunu sahada olmasa da saha dışında Ediz Bahtiyaroğlu yaşamış, Bahtiyaroğlu 26 yaşında hayatını kaybetmişti.

Ajax’a ezeli rakibi PSV de acımadı: 5-2!Ajax’a ezeli rakibi PSV de acımadı: 5-2!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.