Makaralı Yay Kadın Milli Takımı okçulukta Avrupa şampiyonu!

Türkiye Makaralı Yay Kadın Milli Takımı, Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nın finalinde İspanya'yı mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Spor 11 Mayıs 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Kadın okçular altın madalyayı Türkiye'ye getirdi.

Almanya’nın Essen kentinde düzenlenen organizasyonun Makaralı Yay Kadınlar finalinde Türkiye ile İspanya ile karşı karşıya geldi. Ayşe Bera Süzer, Hazal Burun ve Begüm Yuva’dan oluşan milli takım, İspanya’yı 234-218 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.

Zafer sonrası mikrofonlara konuşan şampiyon sporculardan Begüm Yuva, “Çok mutluyuz gerçekten. İstediğimiz gibi oldu, bunu hedefliyorduk zaten. Umarım sonraki yarışmalarımızdan da aynı şekilde döneriz Türkiye’ye dedi.

Şampiyon sporcu Hazar Burun ise kendisine finali farklı kazanmalarıyla ilgili yöneltilen soruyu, “Öncelikle geride de olsaydık bile standardımızı korumaya hep devam edecektik. Ona göre çalıştık ve emek verdik, bu sebeple çok mutluyuz” şeklinde yanıtladı.

Avrupa şampiyonu takımın bir diğer paydaşı Ayşe Bera Süzer ise şampiyonluğu, “Yaşımız genç olsa bile tecrübeli bir takımız. 2016’dan beri ya altın alıyoruz ya da bronz. Mutluyuz, beklediğimiz de bir sonuçtu. Takım uyumumuz da harikaydı” sözleriyle yorumladı.

Sporcular Güney Kore’de düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda hedeflerinin altın madalya olduğunu söyleyerek sözlerini noktaladı.

Ateşli gündem: Futbolcuya saldırıdan, maç sonuçlarına...Ateşli gündem: Futbolcuya saldırıdan, maç sonuçlarına…Erkek takımı Avrupa ikincisi

Kadınlar finalinin ardından düzenlenen erkekler finalinde de Türkiye sahne aldı. Emircan Haney, Batuhan Akçaoğlu ve Yağız Sezgin’den oluşan Makaralı Yay Erkek Milli Takımı finalde karşılaştığı İtalya’ya 233-231 mağlup olarak turnuvayı gümüş madalyayla tamamladı.

Karışık takım bronz madalya kazandı

Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda bir başarı da karışık takımdan geldi. Ayşe Bera Süzer ve Emircan Haney’den oluşan Makaralı Yay Karışık Milli Takımı, Lüksemburg karşısında elde ettiği 157-153 skor ile Avrupa üçüncüsü olmayı başardı.

Hazal Burun Avrupa üçüncüsü oldu

Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nın makaralı yay kategorisinde takımlarda gelen altın, gümüş ve bronz madalyaların ardından bir başarı da bireysel kategoride geldi. Milli okçu Hazal Burun, Lüksemburglu rakibi Mariya Shkolna’yı 146-142 yenerek makaralı yay kadınlar kategorisinde bronz madalyanın sahibi oldu.

Dursun Özbek'in sözleri 'deprem yardımı' kavgası çıkardıDursun Özbek’in sözleri ‘deprem yardımı’ kavgası çıkardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.