Manchester City 25 dakikada fişi çekti

İngiltere Premier Lig’de şampiyonluk yatışı veren Manchester City, evinde ağırladığı Leicester City’yi 3-1 mağlup etti. City, puanını 70’e yükseltti ve lider Arsenal’la farkı 3’e indirdi.

Spor 16 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Manchester City, uzun bir aradan sonra hafta içi mesaisi üstüne Premier Lig maçına çıktı. Salı akşamı kendi sahasında Bayern Münih’i 3-0’la bozguna uğratan City’nin yorgunluk yaşayıp yaşamayacağı merak konusuydu.

Maçın başındaki baskınlığıyla City, herhangi bir yorgunluk belirtisi göstermedi. Kümede kalma mücadelesinin gardını henüz 5. dakikada kıran Kuzey ekibi John Stones’la öne geçti. 13. dakikada penaltı vuruşu için topun başına geçen Erling Haaland farkı ikiye çıkardı. City’nin Norveçli yıldız golcüsü 25. dakikada kendisinin iki ve takımının üçüncü golünü atarak adeta sarsılan Leicester City’yi nakavt eden yumruğu vurdu. Kevin De Bruyne bu gole yaptığı asistle beraber bu sezonki asist sayısını 15’e yükseltti. Erling Haaland ise toplamda 32 gole ulaştı.

İlk yarı 3-0 biterken, ikinci devrede skoru belirleyen gol Kelechi Iheanacho’nun ayağından geldi. 75. dakikadaki bu golle maç 3-1 sona erdi. City bu sonuçla 70 puana yükselirken Arsenal’la arasındaki farkı 3 puana kadar indirdi. 19. sıradaki Leicester City ise 25 puanda kaldı.

Wojciech Szczesny kalbini tuttu! Geçmişten bu yana yürekleri ağza getiren futbolcularWojciech Szczesny kalbini tuttu! Geçmişten bu yana yürekleri ağza getiren futbolcular

Emery ve Villa kazanmaya devam

Premier Lig’in en formda takımlarından Aston Villa ve en formda menajerlerinden Unai Emery, yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı. Son 5 maçından galip ayrılan Villa son olarak ligin güçlü ekiplerinden Newcastle United’ı evinde 3-0 yendi. Villa’da goller 11’de Jacob Ramsey, 64 ve 83’te Ollie Watkins’ten geldi.

Chelsea tepetaklak

Frank Lampard yönetiminde üçüncü maçına çıkan Chelsea, sahadan yine yenik ayrıldı. 13. dakikada Connor Gallagher’ın golüyle 1-0 öne geçen Maviler bu üstünlüğü koruyamadı. Danny Welbeck’in 42, Julio Cesar Enciso’nun 69. dakikadaki golleri Brighton’a galibiyeti getirdi. Maç boyunca yüzde 58’le topa sahip olan Brighton, rakip kaleye 10’u isabetli olmak üzere 26 şut çekti. Chelsea’nin Amerikalı sahibi Todd Boehly, maç sırasında kendisini istifaya davet eden bir taraftarla tartıştı.

Premier Lig’de günün diğer sonuçları:

Southampton – Crystal Palace 0-2

Everton – Fulham 1-3

Wolverhampton – Brentfod 2-0

Tottenham 2-3 Bournemouth

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.