Manchester City koltuğu aldı, Premier Lig’de harika maçlar oynandı

Manchester City, Erling Haaland'ın rekor kırdığı maçta Fulham'ı yenerek maç eksiğine dağmen lider oldu. Liverpool- Tottenham maçı ise 'unutulmazlar' arasına girdi.

Spor 1 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Pep Guardiola’nın Manchester City’si hafta içinde Arsenal’i 4-1 yenerek şampiyonluk yolunda dev bir adım attı. 2 maç eksiğine karşın Arsenal’in gerisinde 2 puan bulunan City bu durumu değiştirmek için Fulham deplasmanına çıktı. Macın 3. dakikasında Alvarez’in yerde kaldığı pozisyonda kazanılan penaltıyı gole çeviren Haaland hem takımını öne geçirdi hem de 34 golle Andy Cole (1993-94) ve Shearer’ın (1994-95) paylaştığı bir Premier Lig sezonunda en fazla gol atan futbolcu rekorunu egale etti. Tüm kulvarlarda 44. maçına çıkan 22 yaşındaki Haaland, 50. golüne imza attı.

'Winner' ceketli teknik direktör: Pep Guardiola‘Winner’ ceketli teknik direktör: Pep Guardiola

Alvarez’in harika golü liderliği getirdi

Pes etmeyen Fulham, 15. dakikada Vinicius’la bulduğu golle skora denge getirdi. Beraberiliği bozup Manchester City’ye liderliği getiren isimse maçın yıldızı Alvarez oldu. 36. dakikada ceza alanı dışından harika bur vuruş yapan Alvarez takımına hem 2-1 üstünlüğü hem de liderliği getirdi. Puanını 76’ya çıkaran Manchester City, maç eksiğine rağmen Arsenal’ın bir puan önünde liderliğe yerleşti.

Liverpool’da unutulmaz maç

Şampiyonlar Ligi’ne katılmak isteyen Liverpool, Tottenham karşılaşması ikonik bir maça sahne oldu. Liverpool ilk 15 dakikada Curtis Jones, Luis Diaz ve Mohamed Salah’ın penaltıdan attığı golle 3-0 öne geçti. Tottenham, 39’da Harry Kane ve 77’de Heung-min Son’un aağlara gollerle puan için umutlandı. 90+3’te Richarlison’un golü Tottenham’ı sevince boğdu ve skoru 3-3’e geldi. Ama bu sevinç sadece 1 dakika sürdü. Liverpool 90+4’te Diogo Jota ile son sözü söyledi ve mücadeleyi 4-3 kazandı. Bu sonçla rakibine göre 1 maçı eksik olan Liverpool 56 puanla 5. sıraya yükseldi. Galibiyet hasreti 4 maça çıkan Tottenham ise 54 puanla 6. sıraya düştü.

Aston Villa’nın serisini Manchester United bitirdi

Teknik direktörlüğe Unai Emery’nin gelmesinden sonra 10 maçyık yenilmezlik serisi yakalayan Aston Villa, Manchester United deplasmanında Bruno Fernandes’in ilk yarının son dakikalarda attığı gole engel olamadı. İkinci yarıda Villa’nın çabaları sonuçsuz kalınca karşılaşma 1-0 Manchester takımının üstünlüğüyle bitti. Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için avantaj sağlayan Manchester takımı 63 puanda 4. sırada yer alıyor.

Newcastle United hata yapmadı

Şampiyonlar Ligi’ne katılma mücadelesi veren Newcastle United, sahasında ligin dibinde bulunan Southampton’u konuk etti. 1-0 yenik duruma düşen Newcastle United maçı çevirmeyi başardı ve sahadan 3-1 galip ayrıldı. Manchester United’a göre 1 maç fazlası bulunan Newcastle’in 65 puanla 3’üncü durumda.

Deniz Undav siftah yapıyor, Brighton parlıyor: 6 gollü galibiyetDeniz Undav siftah yapıyor, Brighton parlıyor: 6 gollü galibiyet

Günün diğer maçında Bournemouth, Leeds United’ı 4-1 yenmeyi başardı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.