Manchester City şampiyonluğa bir adım uzakta

Tottenham deplasmanında 2-0 galip gelen Manchester City, son haftaya ikinci sıradaki Arsenal'ın iki puan önünde lider girdi. City, son hafta evinde West Ham United'ı mağlup ederse şampiyon olacak.

Spor 15 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Manchester City artık şampiyonluğa çok yakın.

İngiltere Premier Lig’de son üç sezonun şampiyonu Manchester City erteleme maçında Tottenham’a konuk oldu. City ilk yarısında zorlandığı maçın ikinci yarısına iyi başladı ve 53. dakikada Erling Haaland’ın golüyle öne geçti. İlerleyen dakikalarda Dejan Kulusevski’nin yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen Tottenham eşitliği yakalayamadı.

Maçın kırılma anı 86. dakikaydı. City savunmasında Manuel Akanji büyük hata yaptı. Topu kaptıran Akanji’ye Brennan Johnson müdahale etti ve Heung Min Son bu hata sonrası kaleci Ortega ile karşı karşıya kaldı. Ederson’un sakatlığı sonrası oyuna dahil olan Ortega, Son’un vuruşunu ayağıyla çıkardı. Bu anda Pep Guardiola’nın verdiği tepki pozisyonun önemini açıklar nitelikteydi.

Duraklamaların ilk dakikasında Jeremy Doku, Phil Foden’ın pasıyla ceza alanında topla buluştu. Pedro Porro’nun müdahalesiyle yerde kalınca hakem beyaz noktayı gösterdi. Haaland bir kez daha sahne aldı ve şampiyonluk ateşini yaktı. City maçı 2-0 kazandı ve son haftaya girerken Arsenal’ın iki puan önünde zirveye yerleşti. Maçı kaybeden Tottenham’ın Şampiyonlar Ligi şansı kalmadı. Aston Villa sezonu dördüncü bitirerek Şampiyonlar Ligi bileti aldı. City son hafta pazar 18.00’de West Ham United’ı evinde mağlup etmesi halinde şampiyon olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.