Manchester’ın ezeli rakipleri arasında transfer

Manchester United, Manchester City'nin futbol operasyonları şefi Omar Berrada'yı transfer etti. Berrada şehrin kırmızı yakasına CEO olarak atandı.

Spor 22 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Omar Berrada Manchester United'ın yeni CEO'su oldu.

Manchester United Kulübü’nün yönetim kademesindeki değişiklikler devam ediyor. Sir Jim Ratcliffe kulübün yüzde 25’lik hissesini alıp sportif faaliyetlerin başına geçti. United son olarak kulübün CEO pozisyonu için de yenilemeye gitti.

Manchester City’de yıllardır görev yapan ve yüksek itibar kazanan Omar Berrada kulübün yeni CEO’su oldu. Berrada City’de pazarlama direktörü olarak rol almıştı. Daha sonra COO pozisyonuna terfi eden Berrada artık United için hizmet verecek.

United cephesinden yapılan açıklamada “Temel amacımız Manchester United’ı yeniden şampiyonluk kazanan bir kulüp haline getirmek. Kulüp sahadaki performansı ve futbolu her şeyin kalbine koymayı amaçlıyor. Omar’ın işe alınışı da bu maceranın ilk adımı niteliği taşıyor” dendi.

United’daki değişim kapsamında eski CEO Richard Arnold INEOS’un sahibi Ratcliffe’in kulübün yüzde 25 hissesini alması üzerine görevinden ayrılmıştı. Arnold yerine kulübün hukuk işlerinin başındaki Patrick Stewart CEO pozisyonunda geçici göreve gelmişti. Stewart yaza kadar bu görevi icra etmeye devam edecek. Berrada gelecek yazdan itibaren United’daki söz sahibi isimlerin başında gelecek.

Arsenal'in beş yıldızlı 'Crystal' keyfi, Toney muhteşem döndüArsenal’in beş yıldızlı ‘Crystal’ keyfi, Toney muhteşem döndü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.