Maribor maçında yaşanan tribün olaylarının faturası Fenerbahçe’ye kesildi

UEFA, çıkan tribün olayları nedeniyle yaklaşık yarım saat duran ve Fenerbahçe taraftarının stadyumu terk etmesi sonrası devam edilebilen Maribor maçı hakkında kararını açıkladı. Karara göre Fenerbahçe’nin deplasmanda oynayacağı Twente maçında konuk takım tribünü boş olacak.

Spor 23 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'ye UEFA'dan ceza geldi.

Fenerbahçe, Konferans Ligi 3. eleme turu ikinci maçında Maribor deplasmanına çıktı. 3-1’in rövanşında rakibine konuk olan Kanarya 1-0 öndeyken, 65. dakika civarında tribünde olaylar çıktı. Daha sonra gelen bilgilere göre güvenlik görevlisi kılığına giren Maribor taraftarı deplasman tribününden Fenerbahçe taraftar grubunun pankartını aldı. Bunu fark eden Fenerbahçe taraftarı Maribor taraftarlarının olduğu tribününe gidip pankartı geri aldı. Bu sırada çıkan olayların ardından oyun durdu. Yarım saatlik bekleyişin ardından maçın yeniden başlaması adına Fenerbahçe taraftarının stadyumu boşaltması beklendi. Söz konusu istek karşılanınca maç devam etti, sarı-lacivertliler taraftarsız oynadığı son 30 dakikalık kısımda 2 gol daha bularak Slovenya’dan 3-0 galip ayrıldı.

UEFA, söz konusu olaylarla ilgili kararını açıkladı. Buna göre Avrupa futbolunun yönetim organı UEFA, Fenerbahçe’ye bir maç deplasmana seyirci götürmeme ve 30 bin euro para cezası verdi. Ayrıca sarı-lacivertli kulübün, hasar gören koltukların masraflarının karşılanması için 30 gün içinde Maribor ile iletişime geçeceği belirtildi. UEFA, Maribor’a ise herhangi bir ceza vermedi.

Fenerbahçe play-off turu ilk maçında yarın saat 20.00’de Hollanda ekibini ağırlayacak. Rövanş 31 Ağustos Perşembe günü oynanacak.

Kafamda bir tuhaflıkKafamda bir tuhaflık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.