Mario Branco’dan Aziz Yıldırım düzeltmesi

Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco Fransız basınından L'Equipe'e verdiği röportajda Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'ye imza atma sürecini detaylı şekilde anlattı. Yayınlanan açıklama üstüne Fenerbahçe'den cevap geldi.

Spor 6 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Mario Branco'dan Mourinho süreciyle alakalı açıklama.

Fenerbahçe Lille’e karşı Şampiyonlar Ligi üçüncü turunda kritik bir karşılaşmaya hazırlanırken Mario Branco’nun L’Equipe’e verdiği röportaj yayınlandı. Portekizli futbol insanı Jose Mourinho’nun Fenerbahçe’ye nasıl imza attığını anlattı.

Mourinho ismini ilk anan isim Aziz Yıldırım olmuştu. Koç yönetimi seçim sürecinde Mourinho ile anlaştı ve imza attırdı. Yıldırım daha sonra kendisi sayesinde Koç yönetiminin Mourinho’ya gittiğini ifade etti. Ancak hem Mourinho’nun imza töreninde hem de daha farklı yerlere verilen demeçlerde Başkan Ali Koç, yönetici Acun Ilıcalı ve sportif direktör Mario Branco durumun böyle olmadığını anlattı.

Branco Lille maçı öncesi Fransız basınına yaptığı açıklamada “Dürüst olmam gerekirse Aziz Yıldırım’ın Jose Mourinho’ya yaklaşarak propagandasını yapmasına fırsat vermedim. Lig sona erdiğinde Avrupa kulüpleri peşine düşmeden Jose Mourinho’yu ikna etmek için soluğu Avrupa’da Mourinho’nun yanında aldım. Fenerbahçe’yi Jose Mourinho’ya detaylı şekilde tanıtmak için 110 sayfalık bir rapor hazırladım ve ona da sunduğumuz bu meydan okuma onu etkiledi” dedi.

Fenerbahçe, Lille deplasmanında: Hedef Kadıköy'e avantajla dönmekFenerbahçe, Lille deplasmanında: Hedef Kadıköy’e avantajla dönmek

Branco görüşmelerin devamı için “İkinci buluşma Portekiz’de oldu ve Jose Mourinho’nun menajeri Jorge Mendes ile Ali Koç da sürece dahil oldular. Süper Lig’in en büyük teknik direktörünü getirmek için Fenerbahçe başkanı büyük imkanlar sundu ve Jose Mourinho’ya sezon başına yaklaşık net 12 M€ değerinde, iki yıllık sözleşme teklif etti. 99 puan ve yalnızca bir mağlubiyetle (4 Kasım’da Trabzonspor’a karşı 2-3, on kişiyken) sezonu tamamlamayı başarmıştık, bu kulüp tarihinin en yüksek ikinci puanıydı. Ancak Galatasaray’ın ardından ikinci olduk. Son lig şampiyonluğumuzu da 2014’te kazanmıştık. Çıtayı bir seviye daha yukarıya çıkarmamız gerekiyordu” dedi.

Bu açıklamaların ardından özellikle röportajın çevirisiyle alakalı sosyal medyada ikilik çıktı. Bir taraf “Aziz Yıldırım’ın reklamı” ifadesini kullanırken diğer taraf Branco’nun bunu kast etmediğini “Propaganda”yı kast ettiğini yazdı. Branco ise tüm bunlara “Ben Fransız basınına sadece maç ile ilgili röportaj verdim. Jose Mourinho ile görüşmeleri içeren demeçlerim kongre dönemine aitti. İki röportajın birleştirilerek bugün yayınlanmasından dolayı rahatsızlığımı dile getirmek istiyorum” diyerek tepki gösterdi.

Fenerbahçe’den yapılan açıklamada “Bugün dış basın kaynaklı olarak gündeme yansıyan haberler üzerine kulübümüzün internet sitesine açıklamalarda bulunan Sportif Direktörümüz Mario Branco Fransız basınında yer alan röportajıyla ilgili düzeltme yapmıştır. İlgili basın kuruluşuna sadece takımımızın Lille maçını değerlendirdiğini ifade eden Branco bugün servis edilen Jose Mourinho görüşmeleri ile ilgili bölümün kulübümüzün kongre döneminde gerçekleştirildiğini ve bugün servis edilen metinde birisi geçmişte olmak üzere iki ayrı röportajdan bölümlerin birleştirilmiş olduğunu söyledi. O dönemde yaptığı açıklamalarda da başkan adayları ile ilgili asla yorum yapmadığını ifade eden Mario Branco Teknik Direktörümüz José Mourinho ile görüşme sürecini ve ilk görüşmeyi kendisinin gerçekleştirdiğini açıkladığını söyledi. Sportif Direktörümüz ayrıca böylesi önemli bir maç gününde bu konuların gündeme getirilmesinden de duyduğu rahatsızlığı sözlerine ekledi” dendi.

Fenerbahçe ve Jose Mourinho iki yıllık sözleşmeye imza attı. Mourinho hamlesi sonrası Kanarya Oğuz Aydın, Çağlar Söyüncü, Allan Saint Maximin, Youssef En Nesyry gibi önemli isimleri kadrosuna kattı.

Kombinelerde en pahalı Fenerbahçe, en sadık GalatasarayKombinelerde en pahalı Fenerbahçe, en sadık Galatasaray

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.