Marsilya’da Gattuso gidiyor, Gasset geliyor

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Marsilya İtalyan antrenör Gennaro Gattuso ile yollarını ayırdı, 70 yaşındaki Jean-Louis Gasset ile anlaştı.

Spor 20 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Gasset Marsilya'nın başına geçiyor.

Taraftarı, yönetimi ve takımıyla Fransız futbolunun en çılgın kulüplerinden Marsilya yine enteresan bir karara imza attı. Son olarak 10 kişi rakibi Brest’e 88. dakikada yediği golle 1-0 mağlup olan ekip teknik direktör Gennaro Gattuso ile yollarını ayırdı.

Eylül 2023’te takımın başına geçen Gattuso 24 maçta dokuz galibiyet, sekiz beraberlik ve yedi yenilgi gördü. Bu istikrarsız tablonun üstüne Avrupa kupaları resminden gittikçe uzaklaşan takım ayrılık kararı aldı. Gattuso’nun bir önceki durağı Valencia’daki ömrü 22 maç olmuştu. İtalyan Marsilya’da da 24 maç görevde kalabildi.

Fransa basınının önde gelen kuruluşlarından L’Equipe’in haberine göreyse Gattuso’nun yeri en az İtalyan isim kadar tartışmalı bir teknik direktörle doldu. Buna göre Marsilya takımın başına Jean-Louis Gasset’yi getirdi. Fransız ekibinin Gasset ile sezon sonuna kadar geçerli sözleşme imzaladığı haber detayında yer aldı.

Gasset son olarak Fildişi Sahili milli takımında görev almıştı. 70 yaşındaki teknik direktörle 2023 Afrika Uluslar Kupası devam ederken yollar ayrılmış, daha sonra Fildişi Sahili ev sahipliği yaptığı turnuvada şampiyonluğa uzanmıştı. Gasset kulüp kariyerinde son olarak 2020-21 sezonunda Bordeaux’yu çalıştırmış, 39 maçta 1.15 puan ortalaması elde etmiş, 2021-22 sezonunun hemen başında görevine son verilmişti.

Jean Onana 'Ben Marsilyalıyım' dedi, sözleşme detayları belli olduJean Onana ‘Ben Marsilyalıyım’ dedi, sözleşme detayları belli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.