Martinez böyle istedi, Hakan’lı Inter son dakikada kupaya uzandı

İtalya Süper Kupa maçında Inter, Lazio'yu Arjantinli golcüsü Lautaro Martinez'in son dakikada attığı golle mağlup etti. Inter maçı 1-0 kazanarak Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Spor 23 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Lautaro Martinez son dakika golünü attı Inter kupaya uzandı.

Suudi Arabistan geçen hafta İspanya Süper Kupası dörtlü finaline ev sahipliği yaptığı gibi bu hafta İtalya Süper Kupası dörtlü finalini ağırladı. Yarı finalde Lazio’yu eleyen Inter ile Fiorentina’yı saf dışı bırakan Napoli final maçında El Awwal Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Maç boyu büyük çekişme yaşanırken eşitlik bir türlü bozulmadı. 60. dakikada Giovani Simeone kırmızı kart görünce Napoli 10 kişi kaldı. Bu andan sonra Inter’in baskısı arttı, ancak Milano ekibi bir türlü aradığı golü bulamadı. Ta ki duraklama dakikalarının başına kadar. Bu anda sahneye Inter’in Arjantinli yıldızı Lautaro Martinez çıktı. Martinez yaptığı gol vuruşuyla takımını öne geçirdi. Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu’nun formasını giydiği Inter bu golle sahadan 1-0 galip ayrıldı ve kupaya uzanmayı başardı.

Inter bu kupayı üst üste üçüncü kez olmak üzere toplamda sekizinci kez kazandı. Simone Inzaghi ise ikisi Lazio’yla olmak üzere toplamda sekizinci Süper Kupa zaferine erişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.