Mattia Binotto Formula 1’e Audi’yle dönecek

Scuderia Ferrari'nin eski takım patronu Mattia Binotto 2026'da spora girecek Audi'nin Formula 1 projesinin başına getirildi. Binotto 1 Ağustos tarihinde şirkete 'başkan ve teknik şef' rolüyle katılacak.

Spor 23 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Binotto F1'e Audi çatısı altında dönecek.

2019’dan 2022’ye kadar Formula 1’in şahlanan atı Scuderia Ferrari’de takım patronu olarak görev alan Mattia Binotto yeniden padoka dönmeye hazırlanıyor. 2026’da Formula 1 gridine girmeye hazırlanan Audi, Mattia Binotto’nun 1 Ağustos tarihinde takımda başkan ve teknik şef sıfatıyla işe başlayacağını duyurdu.

Mattia Binotto’nun aldığı görev sonrası doğrudan doğruya Audi yönetim kuruluna karşı sorumluluğu olacak. Audi CEO’su Gernot Doellner  anlaşma için “Mattia’nın 25 yılı aşkın Formula 1 deneyimiyle Audi’ye çok önemli katkılar sağlayacağı açık. Hedefimiz net bir yönetim yapısıyla etkin bir karar alma süreci ışığında Formula 1 projemizi F1 hızına ulaştırmaktır. Takımımız bu hedef doğrultusunda hızlı bir şekilde hareket edecek” dedi.

Formula 1'de yeni bir kazanan var: Macaristan'da zafer Ocsar Piastri'ninFormula 1’de yeni bir kazanan var: Macaristan’da zafer Ocsar Piastri’nin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.