Max’ı durdurabilene aşk olsun! Üst üste 5. zafer

Formula 1’de Avusturya GP’sini Red Bull’un Hollandalı pilotu Max Verstappen kazandı. Şampiyona lideri bu sonuçla beraber üst üste 5. zaferine uzandı.

Spor 3 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Verstappen'den üst üste 5. zafer!

Formula 1’de heyecan Avusturya GP’sinde devam etti. Sprint yarışını kazanan ve Cuma günü de pole pozisyonunu eline geçiren Max Verstappen, önceki dört yarışı kazanmış olmanın da verdiği ivmeyle pistte yerini aldı. Onu takip edenlerse iki Ferrari pilotuydu.

Startta hata yapmayan Max liderliğini korudu. 5. sıradaki Lewis Hamilton, Lando Norris’i geride bıraktı ancak ilerleyen turlarda pist sınırlarını aştığı gerekçesiyle 5 saniye ceza aldı. Benzer cezaya maruz kalan bir diğer isim Carlos Sainz oldu. Yarışın özellikle orta sıraları birçok geçişe sahne olurken ön tarafta Max Verstappen’in bariz liderliği sürüyordu. Ta ki Verstappen pit stop yapana ve dönüşte Charles Leclerc’e geçilene kadar.

Max Verstappen sprint yarışında da birinciliği bırakmadıMax Verstappen sprint yarışında da birinciliği bırakmadı

Rakibini geride bırakan Leclerc bir tam turu önde tamamladı. Böylece Max’ın 247 turluk lider gitme serisi sona erdi. Ancak Hollandalı taze lastiklerinin de etkisiyle gerisine düştüğü Ferrarileri rahatlıkla geride bıraktı. Yarış sonuna dek üstünlüğü elden bırakmayan süper yıldız, üst üste 5. yarış galibiyetine uzandı. Max ayrıca son 2 tur kala pit stop yaparak tazelediği lastikleriyle en hızlı turu atan isim de oldu. Cumartesi günü sprint yarışında pole pozisyonunu alan ve ardından yarışı kazanan Max, esas yarışa da pole pozisyonunda başlayıp kazandı ve aynı zamanda en hızlı turu atarak bir yarış hafta sonunda başarılabilecek her şeyi başardı.

Ferrari’den Charles Leclerc ikinci sırayı alırken yarışa 15. sırada başlayan Red Bull pilotu Sergio Perez 3. oldu. Aston Martin’in yarış sonrası yaptığı itirazla beraber pist limitlerini aşan sürücüleri yeniden inceleyen FIA, aldığı kararla akşam saatlerinde adeta bütün dengeyi değiştirdi. Lando Norris 4. oldu ve normalde 4. olan Carlos Sainz 6. sırada kaldı. 5. sırayı ise Aston Martin’den Fernando Alonso aldı. Bu sonuçlarla Max, 229 puanla sürücüler klasmanında liderliğini pekiştirdi. Perez, 148 puanla takibi sürdürdü.

Ocon: Alonso geçen seneden iyi değilOcon: Alonso geçen seneden iyi değil

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.