Mbappe PSG’den ayrılığını anlattı: ‘Bazı insanlar beni mutsuz etti’

Fransa Milli Takımı kampında bulunan Kylian Mbappe PSG'den ayrılıp Real Madrid'e geçişine ilişkin sürece dair açıklamalarda bulundu.

Spor 6 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Kylian Mbappe, Real Madrid'e transferinin sonuçlanması hakkında konuştu.

Son günlere damga vuran dev transferin öznesi Kylian Mbappe geçenlerde Paris Saint-Germain’deki (PSG) zamanının üzücü bir şekilde sona erdiğini ve nihayet Real Madrid’e katılmasının “büyük bir zevk” olduğunu söylemişti.

Fransız yıldız PSG ile olan sözleşmesi sona erdikten sonra 1 temmuzda resmen İspanyol devi Real Madrid’e katılacak. Mbappe yıllık 15 ila 20 milyon euro arasında maaş alacak ve bu miktar yıllık artışlarla sürekli yükselecek. 25 yaşındaki futbolcu ayrıca beş yıllık sözleşme süresince 125 milyon euro tutarında bir imza parasını da cebine koyacak ve imaj haklarının yüzde sekseni de kendi elinde bulunacak.

Fransa’nın Lüksemburg’a karşı oynayacağı hazırlık maçı öncesinde milli takımın kamp yaptığı Metz kentinde Real Madrid’e transferi hakkında açıklamalarda bulunan Mbappe “Sonunda resmiyet kazandı, önümüzdeki beş yıl boyunca Real Madrid oyuncusu olacağım. Bu büyük bir zevk, bir hayalin gerçekleşmesi. Çok mutluyum ve rahatlamış hissediyorum. Her zaman olmayı hayal ettiğim bir kulübe katıldığım için çok gururluyum” dedi.

Kylian Mbappe’nin PSG’de geride bıraktığı yedi yıl oldukça sancılı bir şekilde sona erdi ve son sezonu gerginlikler içinde başladı ve bitti.

Geçen yılın temmuz ayında bir yıllık sözleşme uzatma opsiyonunu kullanmadığı için Japonya’da yapılan sezon öncesi kamp turnesine alınmayan Mbappe’yi kulübü PSG bonservis kazanmadan kaptırmamak için tamamen kadro dışı bırakıp satılık listesine eklemişti.

O dönemde satış olmayınca Fransız ekibinde sezona başlayan Mbappe şubat ayında kulüp başkanı Nasır el-Halifi’ye sözleşmesinin sonunda Paris’ten ayrılacağını bildirdi. Mbappe’nin PSG’yle kontratını yenilemeyeceğini, kulübün iletişim departmanıyla entegre biçimde değil kimseye haber vermeden kişisel sosyal medya hesabından duyurması dikkat çekmişti.

Takımının Toulouse’la oynadığı son iç saha maçı için kendisine veda organizasyonu düzenlenmeyen Mbappe’yi tribünleri dolduran taraftarların bir kısmı da yuhaladı.

“PSG’de mutsuz değildim ama bazen daha fazlasına erişebilmek için iyi olan şeyleri de değiştirmek gerekebilir. Buna karşın kulüpteki bazı insanlar da beni mutsuz etti” diyen Mbappe isim vermedi ancak kastettiği ismin sözleşme sorunu başladığından beri arasının iyiden iyiye açıldığı Başkan el-Halifi olduğu biliniyor. Oysa Katarlı kulüp sahibinin Mbappe’ye 2022’de imzalattığı sözleşme kulüp tarihinin en pahalı imzasıydı.

Milli takım kampında oldukça açık konuşan Mbappe “Onlar (PSG) oynayamayacağımı anladıklarını söylediler, yüzüme söylediler, bunu şiddetle söylediler. Luis Enrique ve Luís Campos beni kurtardı. Onlar olmasaydı tekrar sahaya adım atmazdım” dedi.

Bu sezon oynadığı 48 maçta 44 gol atıp Ligue 1 ve Fransa Kupası’nı kazanarak başarılı bir sezon geçirmesine karşın Fransa’daki son sezonunda zaman zaman zorlanan yıldız isim takımının Borussia Dortmund’a karşı oynadığı Şampiyonlar Ligi yarı final eşleşmesinde etkisiz kalmış, iki maçta da gol sevinci yaşayamamıştı.

“İyi performans sergilemenin yolu mutlu olmaktan geçer, ancak buna karşın bu sezon sergilediğim bazı etkisiz performansların yine de mazereti yok. İnsanları alıştırdığım kadar yüksek standartta bir sezon geçiremedim fakat yine de sahada olmak ve kupalar kazanmak benim gurur duyduğum bir mesele. Her şeye rağmen şunu da söylemem gerek; gelecek sezon bu kadarıyla yetinmeyip çok daha fazlasını isteyeceğim” diyen Mbappe PSG tarihinin 256 golle en skorer oyuncusu olarak kulüpten ayrılıp Los Blancos’a katılmaya gün sayıyor.

Yılan hikayesi bitti, Mbappe beyaz formayı giydiYılan hikayesi bitti, Mbappe beyaz formayı giydi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.