McCowan’dan ‘Sevgi’lerle: Macaristan’ı devirdik

Potanın Perileri, son 10 dakikaya 9 sayı geride girdiği maçta Macaristan'ı 69-68 yenerek Avrupa Şampiyonası'nda ilk galibiyetini aldı. Teaira McCowan ve Sevgi Uzun maçta yıldızlaştı.

Spor 17 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Teaira McCowan, Macaristan'ın son hücümunda rakibini bloklayarak galibiyeti getirdi.

FIBA 2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası D Grubu’nda son Avrupa şampiyonu Sırbistan’a yenilen Türkiye için Macaristan karşılaşması mutlaka kazanılması gereken bir karşılaşmaydı. Tilbe Şenyürek’in sakatlanması sonrası devşirme uzun oyuncu Teaira McCowan’ın üstündeki yük artmıştı. Sırbistan maçında faul sorunu yaşayan McCowan, Sevgi Uzun’la birlikte galibiyeti getirdi.

Potanın Perileri kötü başladıPotanın Perileri kötü başladı

Stozice Arena’daki maça iyi başlayan Macaristan oldu. Sayı bulmakta zorlanan Potanın Perileri karşısında ilk periyodu 18-13, devreyi 34-26 önde kapadılar. Üçüncü periyotta da Macaristan’ın üstünlüğü sürdü. Son 10 dakikaya Türkiye 51-42 yenik girdi.

Sevgi Uzun özellikle son 10 dakikada çok etkili bir oyun ortaya koydu.

Harika 10 dakika

Maçın final bölümünde ise harika bir Türkiye vardı. Potanın Perileri yavaş yavaş farkı azalttı. Sevgi Uzun ve Teaira McCowan’ın sayıları Milli Takımı öne taşıdı. Karşılaşmanın son 57 saniyesine 67-67 berabere girildi. Macaristan, kullandığı iki atıştan birini değerlendirirken Sevgi Uzun’un orta mesafeli şutu Türkiye’ye 69-68 öne geçirdi. Macaristan 24 saniyede hücum edemeyince son 11 saniyede top Türkiye’ye geçti. Yapılan tatkik faulde Feride Şevval Akalan çizgiden 2’de 0’la dönünce son top Macaristan’a kaldı. Burada sahneye McCowan çıktı. Turnikeye giren rakibini bloklayan oyuncu, Türkiye’ye Avrupa Şampiyanıs’nda ilk galibiyeti getirdi. Millilerde; Sevgi Uzun 15 ve McCowan 14 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Karşılaşmanın en skorer ismi ise attığı 18 sayıyla Macaristan’dan Reka Lelik oldu. Ay-yıldızlılar, grubundaki üçüncü maçında 18 Haziran 21.45’te Slovakya ile karşılaşacak.

İsrail’de Maccabi şampiyon: Taraftarın rakip oyuncuya tokadı gündem olduİsrail’de Maccabi şampiyon: Taraftarın rakip oyuncuya tokadı gündem oldu

Ekrem Memnun: Gelişiyoruz

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan başantrenör Ekrem Memnun, “Bu oyuncuların gelecekte büyük yerlerde olacağına inanıyoruz. Hak ettiğimiz yerde olacağız. Gelişmeyi düşünüyoruz. Mücadele etmek, oynamak, eğlenmek, hiçbir şeyden korkmamak gerek. Çok mu kolay? Çok zor. Çok sakatlıklarımız vardı. Burada tabii her takımın kendine göre derdi var. Ben bütün oyuncularımıza yürekten inanıyorum. Yeneriz, yine yeniliriz… Ama her gün gelişiyoruz” dedi. Oyunculardan Gökşen Fitik ise şöyle konuştu: “Galibiyet aldığımız için çok mutluyuz. Verdiğimiz mücadeleden gurur duyuyorum. Adım adım mücadele ederek devam etmek istiyoruz. Bir sonraki maça hazırlanacağız. Umarım bizim için her şey çok güzel olacak.”
 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.