Mehmet Akif Üstündağ: Kürsüde olmamanın mazereti yok

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, olimpiyatlarda kürsüde olmamanın bahanesi olmadığını ancak dünyanın en iyi dört takımı arasında yer almanın gurur verici olduğunu aktardı.

Spor 21 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Mehmet Akif Üstündağ'dan yaz değerlendirmesi.

Filenin Sultanları 2023 yazına damgasını vurdu. Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası’nı kazandıktan sonra Dünya Kupası’nı da alarak kusursuz bir sezon geçirdiler. 2024 yazında yegane beklenti olimpiyat madalyasıydı. Ancak türlü sakatlıklar ve hastalıklar derken takım bir türlü form tutturamadı. Hal böyle olunca madalya gelmedi ancak bronz madalya maçına çıkıldı. Millilerin geçirdiği yazı TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ değerlendirdi.

Mehmet Akif Üstündağ “Olimpiyatları unutamadım zaten. Olimpiyatlarda Çin maçını unutamayız. Ki o kadar sıkıntıya rağmen Çin gibi grubunda ABD’yi ve Sırbistan’ı yenmiş. Bakın Sırbistan favoriydi. Sırbistan bir galibiyet aldı. O da ev sahibi Fransa, ev sahibi olduğu için katıldı. Ve Fransa hiç galibiyet alamadı. Burada Sırbistan bir galibiyet ile evine döndü. Çin’i biz çeyrek finalde saf dışı bıraktık. Ama aynı İtalya takımını biz Avrupa Şampiyonası’nda aynı kadroyla, sakatlarımız yokken biz ne yaptık? Yendik ve yarı finalde eledik ve biz Sırbistan’ı da yenerek Avrupa şampiyonu olduk. Yani bu turnuvada bu tür olaylar bizi üzmedi mi üzdü. Biz çünkü bu ülke için çok şey yapmak istiyoruz” dedi.

Sporda pazar gündemi: Türkiye İşitme Engelliler Erkek Milli Voleybol Takımı dünya şampiyonu olduSporda pazar gündemi: Türkiye İşitme Engelliler Erkek Milli Voleybol Takımı dünya şampiyonu oldu

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Türk Milli Takımı’nın dördüncü olarak en iyi derecesini elde ettiğini aktararak “Fakat bizim gönlümüzden geçen kürsüde yer almaktı. Bu altın, gümüş, bronz olurdu. Fakat bunu kıl payı kaçırdık. Ama hiçbir mazerete sığınmak istemiyorum. Ben tüm ekibime de aynı şeyi söyledim. Bu işin mazereti olmaz. Ama biz şunu gördük ki biz bir takımın başına gelecek en büyük sakatlıkları orada yaşadık. Hastalık ve sakatlıkları orada yaşadık. Dolayısıyla buna rağmen görev yapan diğer çocuklar elinden gelen mücadeleyi verdi. Biz dünyanın dört büyük takımının arasında yer aldık. Avrupa takımları artık dünyada da sıralamada en iyi yerde. Bu yıl Avrupa’dan bir takım olimpiyat şampiyonu oldu. Tabii onunla kalmadı. Bizim maratonumuz hep devam ediyor. İki gün önce de biliyorsunuz U20 takımı sezon başından beri yaptığı 18 maçta 18 galibiyet ve son turnuvada da 9 maçta 9 galibiyetle namağlup Avrupa şampiyonu oldu. Bu demektir ki zaten o takımdan birkaç kişi de A takım geniş kadrosunda var. Önümüzdeki yıl da zaten geniş kadroda yer alacak oyuncularımız var. Bu bizim için son derece önemli, benim nazarımda da en büyük başarı bu altyapının sağlam olması ve hem başarı elde etmek, hem de üstyapıya oyuncu yetiştirmek. Bu bizim için çok vazgeçilmez ve inanılmaz bir durum. Ben bu doğrultuda camiam ile emeği geçen kulüplerimle, emeği geçen antrenörlerimle, paydaşlarımla herkesle gurur duyuyorum. Çok güzel işler yaptık, çok güzel işler yapmaya da devam ediyoruz. Şu anda da U17’nin Dünya Şampiyonası’nda devam ediyoruz. Dolayısıyla da inşallah orada da dünyada ilk üç içinde yer alan bir takım da oradan gelecek” dedi.

Genç sultanlar Avrupa'da şampiyonluk tacını taktıGenç sultanlar Avrupa’da şampiyonluk tacını taktı

Altyapıya çok önem veren bir federasyon olduklarının altını çizen Üstündağ “Çünkü dünyada araştırdım, yok. Okulu olan bir federasyon yok. Okulumuz var. Yurdumuz var. Yeme, içme, yatma, eğitim, temel teknik eğitim her şeyiyle… Bu okul takımımızda zaten başka takımda oynayan birkaç oyuncu da var. U17’de dünya şampiyon oldular. Son iki dünya şampiyonasında üçüncü ve şampiyon olduk. Düşünebiliyor musunuz, dünyada örnek gösterilen bir altyapıya sahibiz” şeklinde konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.