Mehmet Büyükekşi’nin uçağına davet edilen gazetecilerin listesi

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Almanya'ya götürdüğü heyet ile ilgili tartışmalar sürüyor. TFF bütçesinden 613 kişilik Almanya gezisine davet edilen 36 gazeteci bulunuyor.

Spor 20 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
18 Temmuz'daki TFF seçimleri öncesi Mehmet Büyükekşi, aralarında delegelerin bulunduğu kişileri Almanya'ya götürdü.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Euro 2024 için Almanya’ya götürdüğü heyet ve onun için yapılan harcama kamuoyunun gündeminde. 18 Temmuz’da seçime gideceğini açıklalayan federasyonun arasında oy verecek delegelerin de bulunduğu 613 davetliyi Almanya’ya götüreceği basına yansıdı. TFF ise dün yaptığı açıklamayla şampiyona için Almanya’ya bir uçaktan oluşan toplam 197 görevli ve misafir götürüldüğünü duyurdu. Açıklamada “Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için Almanya’ya 38 TFF Yönetim Kurulu asil-yedek üyesi ve diğer kurul üyesi, 26 görevli personel, 14 kulüp temsilcisi, 23 medya yöneticisi, 20 teknik direktör, antrenör ve milli takım eski futbolcusu olmak üzere toplam 121 misafir ve görevli götürülmüştür” dendi (Haberi linkte).

Ancak iddiaya göre bu sadece Gürcistan karşılaşması için götürülen heyetti. Dortmund’daki Portekiz ve Hamburg’daki Çekya maçları için götürülecek kişilerle bu sayının 600’ü aşacağı belirtiliyor. Ayrıca en çok merak edilen konulardan biri de TFF’nin Almanya’ya davet ettiği basın mensuplarıydı.

Mehmet Büyükekşi: Koltuğa yapışmadımMehmet Büyükekşi: Koltuğa yapışmadım

Bu liste gazeteci Faruk Bildirici tarafından yayınlandı. Listede bulunan isimler şöyle: Ersin Şiyhan (Anadolu Ajansı), Kenan Karcı (Akşam), Fatih Kuşçu (Analiz Gazetesi), Atilla Türker (Ajansspor), Cüneyt Şen (A Spor), Ender Bilgin (A Spor), Reha Kapsal (A Spor), Cenk Çınar (Aydınlık), Tunç Özgen (Bein Sports), Arif Kızılyalın (Cumhuriyet), Cem Yılmaz (CNN), Uğur Demirkırdı (DHA), Mesut Aydın Kale (Fanatik), Umut Eken (Fanatik), Yalçın Uygun (Fanatik), Zeki Uzundurukan (Fotomaç), Ahmet Selim Kul (Habertürk), Sercan Hamzaoğlu (Haber Global), Adil Demirçubuk (Hürriyet), Burak Akın (Hürriyet), Mustafa Karagöl (İHA), İlker Duralı (Lig Radyo), Ediz Sırapınar (Milliyet), Ali Emre Dedeoğlu (NTV), Coşkun Türk (Posta), Murat Özbostan (Sabah), Yasemin Yıldırım (Sabah), Onur Erdem (Socrates Dergi), Uğur Ozan Sulak (Socrates Dergi), Yasin Yıldırım (Sözcü), Onur Özkan (Takvim), Erkut Öztürk (Tivibu), Çiğdem Günal (Tivibu), Ercan Yıldız (Türkiye), Emrah Savcı (Yeni Akit), Selim Çakır (Yeni Şafak).

Ancak burada bir parantez açmak gerekiyor. Listede bulunmak Almanya davetini kabul etmek anlamına gelmiyor. Bazı isimlerin Almanya’ya gitmediği belirtiliyor.

EURO 2024 şimdiden 'İlklerin ve enlerin turnuvası' olduEURO 2024 şimdiden ‘İlklerin ve enlerin turnuvası’ oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.