Mehmet Büyükekşi’ye karşı bayrak açtı… UEFA ve FIFA iddiasıyla Servet Yardımcı resmen aday

UEFA İcra Kurulu üyesi Servet Yardımcı 'Cemil Kazancı ile birlikte bu yola çıkıyoruz' diyerek Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimlerine gireceğini resmen açıkladı. Cemil Kazancı 'UEFA ve FIFA Servet Yardımcı'ya tam destek verdi' dedi.

Spor 10 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Servet Yardımcı, Türk futbolunda güven ortamının tamamen kaybolduğunu söyledi.

UEFA İcra Kurulu üyesi Servet Yardımcı TFF başkanlığı için adaylığını resmi olarak açıkladı. “Cemil Kazancı ile bu yola çıkıyoruz. Türk futboluna büyük katkılar sunmuş, futbolun içinden gelen ve sorunları çok iyi bilen bir isim” diyen Yardımcı adaylığını şu sözlerle duyurdu: “Türk futbolunda sorunlar kronikleşti, çözümler tıkandı. Futbolda elbette sorunlar olur, asıl marifet sorunların çözümünde gösterilen beceridir. Türkiye’yi FIFA ve UEFA’da temsil ederken edindiğim bilgi ve deneyimi şimdi TFF Başkanı sıfatıyla ülkeme kazandırmak istiyorum.”

Açıklamalarında Türk futbolundaki güven sorununa da dikkat çeken Yardımcı “Türk futbolunda güven ortamı tamamen yok oldu. Futbolun bir gerçeği var; sahada oyun ne kadar adil ve gerçekse futbolun topluma verdiği keyif de o kadar yüksek olur. Futbolda heyecan ne kadar yüksekse tabii ki ekonomisi de o kadar büyük olur” dedi.

Kulüp üyelikleri askıya alınacak

Yardımcı Türk futbolunun sadece yönetim değişikliğiyle değil, zihniyet değişikliğiyle kalkınabileceğini vurgulayarak şunları söyledi: “Türk futbolunda değişmesi gereken sadece yönetim değil, zihniyettir. Ben bu zihniyeti değiştirmek için yola çıktım. Futbolumuzu bugüne getiren yanlış ne varsa tümünü değiştireceğiz. 18 Temmuz’dan sonra Türk futbolunda her şey yenilenecek. Dünyada ve Avrupa’da var olan sistemler ülkemizde hayata geçirilecektir. Değişim yönünde oy kullanacak her bir fert futbolda yeni bir yükselişin başlangıcına imza atacaktır. Seçim döneminde ben ve tüm kurul üyelerimiz kulüp üyeliklerimizi askıya alıyoruz. 18 Temmuz’dan sonra adalet, güven ve kurumsallık öne çıkacak.”

TFF 2024-25 Süper Lig takvimini açıkladıTFF 2024-25 Süper Lig takvimini açıkladı

‘Hakemler çok kötü yönetildi’

Hakemlerin çok kötü yönetildiğini belirten Servet Yardımcı “Hakemler maalesef büyük bir güven erozyonuna uğramış durumda. Hakemler çok kötü yönetildi. Hakemler arasındaki ayrışmayı ve gruplaşmayı minimize edebilirsek güven ortamı tekrar oluşur. Hakemlerle alakalı olarak tekrar fabrika ayarlarına döneceğiz. Böyle genç bir nüfusun potansiyelini UEFA ile birlikte çalışarak hayata geçireceğiz. Projelerimizi A Milli Takımımız Avrupa Şampiyonası’ndan döndükten sonra açıklayacağız” dedi. Yabancı kuralı hakkında da konuşan Yardımcı şunları söyledi: “Yabancı kuralı değişikliklerinden herkes yoruldu. Bu konuyu daha bilimsel, sistemsel şekilde masaya yatırmamız gerekiyor. Ben sahada bizim çocukların daha fazla yer almasını istiyorum ama kulüpler bazında öyle bir havuzumuz da yok. Soruyu çok bilimsel şekilde ele almalıyız.”

Son olarak formatı nedeniyle eleştirilen Türkiye Kupası hakkında da konuşan Yardımcı, “Türkiye Kupası’nı da daha değerli bir hale getirmemiz lazım. Formatı değiştirmemiz gerekecek. Türkiye Kupası’nın daha güçlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Daha izlenebilir ve değerli bir hale getirmemiz gerek” diye konuştu.

Servet Yardımcı ve Cemil Kazancı.

Cemil Kazancı: Yardımcı, UEFA ve FIFA’nın tam desteğini aldı

Servet Yardımcı’nın yönetim kurulu listesine aldığını duyurduğu Cemil Kazancı ise 18 Temmuz’da Türk futbolunun, zihniyet değişimi oylamasını yapacağını vurguladı. Türkiye’de futbol iklimini düzeltmeleri gerektiğini belirten Kazancı, şöyle konuştu: “Türk futbolu 18 Temmuz’da bir zihniyet değişimini oylamaya gidecek. Doğruları ararken birçok yönetim değiştirdik. Ülkemizin her alanda başarıya gittiğini gördük ancak maalesef futbol iklimimizi düzeltemedik. Kalıcı ve sürdürülebilir çözümler getirebilmek adına Servet Yardımcı’nın 18 Temmuz’dan sonra TFF Başkanı olarak başarı getireceğine inanıyorum. Türk futbolunun hep içinde oldum. Çıktığımız bu yolda hedeflerimizi çok daha ileri seviyelere taşıyacağız. Servet Yardımcı, UEFA ve FIFA’nın tam desteğini aldı. Türk futbolunda 18 Temmuz dönüm noktası olarak tarihe geçecektir. Allah bu çıktığımız yolda bizi başarılı kılsın. Servet Yardımcı’nın tecrübesi ve UEFA’daki çok ciddi lobileriyle Türkiye’nin birçok sorununu aşacağını görmemek mümkün değil. Bu işi 3 kişi yapacaksa bunun başında Servet Yardımcı gelir.”

Beşiktaşlı Kazancı, Fenerbahçe’ye destek olmuştu

Servet Yardımcı’nın ‘birlikte yola çıktık’ dediği Cemil Kazancı eski Beşiktaş yönetim kurulu üyesi. 1997 yılında faaliyete geçen Aksa Enerji’nin yönetim kurulu başkanı ve CEO’su. Ayrıca Kazancı Holding’de Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO olarak görev yapıyor. Fenerbahçe’de Ali Koç’un düzenlediği WinWin kampanyasına destek veren Kazancı 5000 forma satın almıştı.

Servet Yardımcı, ateşten topu TFF'ye attı: Mesaj dolu açıklamaServet Yardımcı, ateşten topu TFF’ye attı: Mesaj dolu açıklama

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.