Süper Kupa’da tarih bilmecesi

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçı için tarih aranıyor. Hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı nedeniyle sarkan fikstür nedeniyle TFF zorda. Ocak ayında bir haftanın kaydırılması gündemde.

Spor 5 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Mehmet Büyükekşi, Süper Kupa'nın yeniden ertelenmesinin değerlendirildiğini açıkladı.

29 Aralık’ta yapılması gereken Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper kupa maçının ertelenmesi Türkiye Futbol Federasyonu’nı zora soktu. 2024 Avrupa Şampiyonası nedeniyle Süper Lig’in erken bitmesi nedeniyle final maçına uygun tarih bulmakta zorlanılıyor.

TFF’nin planı: Ocak…

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), siyasi bir boyut kazanan kupa finalinin sürüncemede kalıp daha fazla malzeme yapılmasını istiyor. Ayrıca yayın haklarını sattığı MENA Bölgesi (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) yayıncılarıyla da sorun yaşanmaması adına karşılaşmayı ocak ayında düzenlemek istiyor.

Bir avuç taraftara Süper Kupa! Mehmet Büyükekşi sözünü tuttu 'kalıcı' olduBir avuç taraftara Süper Kupa! Mehmet Büyükekşi sözünü tuttu ‘kalıcı’ oldu

Boşluk yok

Süper Lig’de hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırı nedeniyle 16. hafta maçları 9-10-11 Ocak tarihlerine ertelendi. Bu tarihteki Türkiye Kupası’nın maçlarının da 16-17-18 Ocak’ta yapılmasına karar verildi. Böylece Ocak ayının hafta içinde boş yer kalmadı. Galatasaray’ın 15-Şubat’ta Avrupa Ligi’nde Sparta Prag maçları var. Şu an rakibi belli olmayan Fenerbahçe ise Avrupa mesaisini 7-14 Mart’ta yapacak.

Formül: Bir hafta erteleme

TFF’nin bulduğu formül ise Süper Lig’de bir haftanın ertelenip ocak ayında Süper Kupa finalinin yapılması. İlerleyen aylarda bu ertelenen maçlar hafta içine konacak.

Süper Kupa krizinde askerler soyunma odalarını basmışSüper Kupa krizinde askerler soyunma odalarını basmış

Kulüpler olumlu bakmıyor

Ancak kulüplerin buna olumlu yaklaşmadığı biliniyor. Maç ertelendiği için takımlar yeni transferlerini bu finalde oynatamayacak ayrıca Galatasaray da Fenerbahçe de Afrika Kupası’na giden futbolcularından yararlanamayacak. Diğer takımların da 15 gün maç yapmamaya sıcak bakmadığı biliniyor. Kısacası TFF Süper Kupa’ya tarih bulmakta zorlanıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.