Mehmet Uçum’dan iddialara yanıt: O dönem Fenerbahçe’ye tam destek verdim

Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç'un 2019-20 sezonunu kast edip şampiyonluğumuzu engellediler demesi üzerine Murat Uçum'dan cevap geldi. Uçum o dönemde Fenerbahçe'yi desteklediğini açıkladı.

Spor 10 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin başkanlık seçimi sürecinde gündeme gelen Uçum'dan açıklama geldi.

Aziz Yıldırım ve Ali Koç seçimli olağan genel kurul öncesi 8 Haziran Cumartesi akşamı 23.00’te Habertürk’te canlı yayına çıktı. Yayının dikkat çekici bir tartışması Mehmet Uçum’la ilgiliydi.

Ali Koç Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum hakkında Aziz Yıldırım’a “Siz de şampiyon olamamıştınız. Sizin borçlanarak aldığınız gayrımenkulleri temlik olarak UEFA’ya, TFF’ye veremiyoruz, harcama limitlerimiz artsın diye. İlk iki sene hatalar, kadro mühendisliği, hoca tercihi. Ama ikinci senede bile 22. haftada şampiyonluğun en büyük adayı bizdik, ondan sonraki 7 hafta boyunca 21 puanın sadece 3’ünü alabildik. Doğradı hakemler bizi. Siz o zaman herhalde maçları seyretmiyordunuz, seyretseydiniz bir kafa gösterirdiniz. O kadim dostunuz Mehmet Uçum devreye girdi” dedi.

Yıldırım Koç’a Uçum’la kendisinin de konuştuğunu, ancak sadece bir kere konuştuğunu söyledi. Tartışmaya konu olan Uçum 12punto’ya konuştu. Uçum “Devreye girdiğim söylenen husus bu tvitle yaptığım açıklamadır. Burada Fenerbahçe’ye tam destek vardır. Bu açıklamanın başka türlü yorumlanması mümkün değildir” dedi.

Uçum’un sözünü ettiği tweet’te “İlk sözüm gönlüme; Trabzon ve Alanya maçlarında 5’er puan kaybedersek kusur bizdedir. Ancak hakemlik bu kadar mı FB aleyhine olur, bütün kurallar FB aleyhine olunca uygulanır da pozisyon FB lehine olunca uygulanmaz mı?Kim bu operasyonu yapıyorsa haddini bilsin, FB sahipsiz değildir” cümleleri yer alıyordu.

İşte Mehmet Uçum’un o gönderisi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.