Memphis Grizzlies’e Steven Adams darbesi

NBA'de Batı Konferansı takımlarından Memphis Grizzlies'de uzun oyuncu Steven Adams sağ dizinden ameliyat olacak ve sezonu kapatacak.

Spor 24 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Memphis'e Adams'tan kötü haber.

Steven Adams, henüz sezon başlamadan 2023-24’ü kapadı. Memphis Grizzlies’den yapılan açıklamaya göre oyuncunun sağ dizindeki dengesizlik ameliyatsız rehabilitasyonla düzelmedi. Dolayısıyla kulüp ve oyuncu tarafı ameliyat çözümüne gitmeye karar verdiler. Sağ çapraz bağından ameliyat olacak Adams, sezonu kapatacak.

Yıldız oyuncu Ja Morant’in 25 maç cezası olduğu ve sezonun başında forma giyemeyeceği düşünülürse Memphis’in darbe üstüne darbe aldığı söylenebilir. Zira Adams uzun rotasyonunun Jaren Jackson Jr ile beraber vazgeçilmez isimlerinden biri. 29 yaşındaki deneyimli isim yaş ortalaması genç takımın hem saha içinde hem saha dışında ruhani lideri durumunda. Çok özel yeteneklere sahip olmasa da perde yapma kabiliyeti, vücut dengesinin üst düzey oluşuyla yakaladığı savunma istikrarı Adams’ı vazgeçilmez kılıyordu.

NBA'de All-Star formatı eskiye dönebilir: Doğu-BatıNBA’de All-Star formatı eskiye dönebilir: Doğu-Batı

Memphis’le 3. sezonuna hazırlanan yıldız oyuncu geçtiğimiz sezon 42 maçta forma giymiş bu maçların tamamına ilk 5’te başlamış ve 8.6 sayı, 11.5 ribaunt, 2.3 asist, 1.1 blok ortalamaları yakalamış, 27.0 dakika süre almıştı.

NBA çevresinden diğer haberler

Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks’la olan kontratını 3 sene 186 milyon dolar karşılığında uzattı. Oyuncu 2028’e kadar kendisini Bucks’a bağlayan sözleşmeye imza attı.

Atlanta Hawks genç uzunu Onyeka Okongwu’yla 4 sene 62 milyon dolarlık çaylak kontratı uzatma anlaşmasına vardı. Dallas Mavericks ise aynı anlaşmayı Josh Green’le 3 sene 41 milyon dolar karşılığında imzaladı.

Washington Wizards forvet oyuncusu Deni Avdija ile 4 sene 55 milyon dolara anlaştı. Sözleşmesini uzatan İsrailli yıldız isim geçen sezon Doğu Konferansı ekibiyle beraber 76 maçta forma giymiş 9.2 sayı, 6.4 ribaunt ve 2.8 asist ortalamaları yakalamıştı. Avdija bu maçlarda ortalama 26.2 dakika sahada kalmıştı.

76ers'ta Harden sorunu büyüyor: Antrenmana gelmedi76ers’ta Harden sorunu büyüyor: Antrenmana gelmedi

San Antonio Spurs, Zach Collins’le 2 sene 35 milyon dolar karşılığında kontrat uzatma konusunda anlaşmaya vardı. Cedi Osman’ın takım arkadaşı Collins geçen sezon Spurs formasıyla 63 maçta 11.6 sayı, 6.4 ribaunt ve 2.9 asist ortalamaları yakalamış bu maçlarda 22.9 dakika süre almıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.