Mert Günok duvar ördü, Beşiktaş Brugge’den puanla döndü

Beşiktaş çok zor anlar yaşadığı maçta 88. dakikada Cenk Tosun'un attığı golle Konferans Ligi gruplarına puanla başladı. Siyah beyazlıların kalecisi Mert Günok yaptığı kurtarışlarla karşılaşmanın yıldızı oldu.

Spor 22 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Beşiktaş Mert Günok'un etkili gününde 1 puana uzandı.

Geçtiğimiz hafta sonu Trabzonspor’a 3-0 kaybeden ve bu maçın da yaralarını sarmak adına Belçika yoluna çıkan Beşiktaş, Konferans Ligi grup aşaması ilk maçında Club Brugge’la karşılaştı. Kara Kartal, Avrupa kupalarında tarihinin en uzun yenilmezlik serisini sürdürmek ve üst üste 7. maçından da mağlup olmadan ayrılmak amacındaydı.

Beşiktaş maça istediği başlangıcı yapamadı. 8 ve 11. dakikada atak geliştiren Belçika ekibi gol girişimlerini artırdı. İlerleyen dakikalarda tempo yer yer düştü ve iki takım da tehlike yaratmakta zorlandı. Devre sonuna doğru sertlik biraz artarken hem Rashica hem de Amartey sarı kart gördüler.

Türkiye, Avrupa fark etmiyor! Fenerbahçe'nin kusursuz yürüyüşü sürüyorTürkiye, Avrupa fark etmiyor! Fenerbahçe’nin kusursuz yürüyüşü sürüyor

İlk yarısı 0-0 sona eren maçın ikinci yarısında daha baskılı oynayan taraf ev sahibi Brugge’dü. Belçika takımı ataklarını ve rakip ceza alanına girişleri her geçen dakika artırdı. 59. dakikada Skov Olsen’in penaltı noktasına yakın yerden bomboş pozisyonda yaptığı vuruşta Mert Günok inanılmaz bir refleks gösterdi. Mert Olsen’in 72. dakikadaki şutunda da başarılı oldu. Ancak milli kaleci 77. dakikada Vanaken’in şutunda gole engel olamadı.

Brugge ataklarını sürdürdü ve Beşiktaş ceza alanını farkı artırmak için zorladı. Mert kalesini ikinci golden korudu. 88. dakikada bu kez atılan kötü geri pası alan ve savunma arkasına sarkan Cenk Tosun’u gören Aboubakar tehlikenin kapısını açtı. Cenk çok şık bir plaseyle topu ağlara yolladı. Beşiktaş bu golle beraber çok da iyi oynamadığı ve özellikle ikinci yarısında fazlasıyla zor anlar yaşadığı Brugge deplasmanından bir puanla ayrılmayı başardı. Kaleci Mert Günok maç boyunca tam 8 kurtarış yaptı. Mert böylece Konferans Ligi grup aşamasının ilk haftasında en yüksek sayıya ulaşan isim oldu. Cenk Tosun ise Beşiktaş formasıyla Avrupa kupalarında 12. golüne imza attı ve Bobo’yu yakalayarak kulüp tarihinde 2. sıraya çıktı. Beşiktaş grupta bir sonraki maçında 5 Ekim Perşembe günü 19.45’te Lugano ile karşılaşacak.

“Rakip bizden üstündü”

Maç değerlendirmesinde bulunan Şenol Güneş “Oyun başında daha önde baskı yapmak istedik. Ama bizi kendi sahamızda zorladılar. Biraz panikledik daha sonra oyuna ortak olduk. Ama hücum varyasyonları eksik kaldı. İkinci yarıda da bunu denediler. Kendi sahasında oynama avantajıyla da bizden üstün oynadılar. Bizim oyuncuların hepsi elinden gelen gayreti gösterdi. İyi niyetle mücadele ettiler. En azından beraberlik için savunma ağırlıklı oynamaya çalıştık. Öyle oynamak zorunda kaldık. Cenk’in de morale ihtiyacı vardı. Bütün oyuncular elinden gelen gayreti gösterdi.” sözlerini kullandı.

Güneş Brugge’ün kendilerinden üstün olduğunu belirterek “Dün, rakibin bizden üstün olduğu maç yok demiştim. Bugün itibariyle rakip bize karşı üstündü. Biz de biraz savunmada kalmayı tercih etmek zorunda kaldık.” dedi. Güneş oyuncu değerlendirmelerini “Oyuncuların performanslarını yukarı çıkartıp, takım uyumu içinde oynatmaya çalışıyoruz. Cenk örneğinde olduğu gibi. Ege’yi de sezon başından beri oyuna koyuyoruz. Kendine güveni var. Olumlu olduğunu, iyi oynadığını düşünüyorum. Stoperlerimiz de iyiydi. Biri sakatlıktan döndü, ufak bir rahatsızlığı vardı Amartey’in. Bailly’de yorgunluktan. Hem müsabaka hem de fiziksel olarak tam değil ama başarılı buluyorum.” diyerek yaptı.

Karşılaşmanın ardından kameralar karşısına geçen 1 puanın mimarlarından Mert Günok “Gereğini yaptık, sonuçta işimiz bu. Takım olarak çok iyi oynadığımızı söyleyemeyiz açıkçası. Oyun genelde Brugge’nin kontrolünde geçti. Ama bu zor deplasmanda en azından bir puan alabildik. Mutlu değiliz. Galibiyetle başlamak isterdik. Ama olmadı. Bir puanla yetineceğiz” dedi.

Mert maça kaptan çıkması hakkında “Diğer kaptanlar olmadığı için ben kaptan olarak çıktım. Bu benim için çok önemli bir gurur ve görev. Beşiktaş’ın kaptanı olarak sahaya çıkmak benim için her zaman bir şereftir. Taraftarlarımız bizi her zaman destekliyorlar. Bundan sonra da devam etsinler. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Her maçı kazanmak zorundayız. Buraya gelen taraftarlarımıza da teşekkür etmek lazım. Bize destek oldular. Desteklemeye devam etmelerini diliyorum.” sözlerini söyledi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Cenk Tosun “Bütün takımın ayağına sağlık. Aboubakar da çok iyi bir şekilde bıraktı. En başta Mert Günok’un ayağına sağlık. Bizi maçta tutan o oldu. İyi savaştığımız bir maçtı. Böyle güçlü bir takım karşısında bir puanla İstanbul’a dönmek sevindirici.” dedi. Cenk ayrıca “Kağıt üzerinde en güçlü rakibimiz. Bugün de iyi oynadılar. Daha net pozisyonları vardı. Ama 1 puanla ayrılmayı bildik. Bütün takım arkadaşlarımı kutluyorum. Maç maç devam etmek istiyoruz. Bizim için önemli bir kulvar. Gruptan çıkıp gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Konferans Ligi çok önem verdiğimiz bir kulvar.” sözlerine yer verdi.

 

Gol Cenk, asist Aboubakar.

3 puan alan yok

Grubun diğer karşılaşmasında Lugano ve Bodo/Glimt karşı karşıya geldi. Taraflar sahadan golsüz beraberlikle ayrıldılar.

Maç öncesi olaylar

Club Brugge ve Beşiktaş arasındaki maçtan önce iki takım taraftarları arasında tartışmalar yaşandı. BBC’nin haberine göre Belçika polisi, 27 Türk taraftarı gözaltına aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.