Messi gol atıyor, kupa kazanıyor, rekora doymuyor

PSG’nin Arjantinli süper yıldızı Lionel Messi, takımının şampiyonluğuyla beraber tarihin en çok kupa kazanan iki futbolcusundan biri oldu. Süper yıldız, şampiyonluğa giden yolda attığı golle 5 büyük ligde en fazla gol atan futbolcu unvanını da ele geçirdi.

Spor 29 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Leo Messi, rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Tarihin en çok kupa kazanan iki oyuncusundan biri oldu!

Kupa avcısı hoca, winner ya da kazanan oyuncu, yenilmez armada… Futbolun her aktörü için farklı bir tabir kullanılır. Kupa kazanma, maç alma, gol atma ya da yememe alışkanlığıyla ilgili çeşitli sıfatlar dillere pelesenk olur. Bir de G.O.A.T yani direkt kelime anlamı keçi, açılımı Tüm Zamanların En İyisi olan bir tabir vardır. İşte o tabir, kazanmayı, gol atmayı, kupa almayı adet haline getirip, bunları her seviyede yapan bir kişi için kullanılır, Lionel Messi.

Messi, Paris Saint Germain’in Strasbourg’la berabere kaldığı ve şampiyonluğunu ilan ettiği maç sonrası kariyerindeki 43. kupayı kazandı. Arjantinli, tarihin en çok kupa kazanan oyuncuları listesinde bir zamanlar takım arkadaşı olan Dani Alves’in rekoruna ortak oldu. Messi, bir kupa daha kazanması halinde futboldan emekli olan Alves’i geride bırakacak ve tek başına lider olacak.

PSG, Fransa'nın zirvesinde tek başına: ŞampiyonPSG, Fransa’nın zirvesinde tek başına: Şampiyon

Elde etmediği başarı yok

Messi’nin söz konusu şampiyonlukla beraber eline geçirdiği rekorda şaşaalı hikayeler var. 4 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun yanı sıra 2022 Dünya Kupası, belki de efsane ismin tarihte başa yazılmasının en büyük etkenlerinden olacak. Öte yandan 35 yaşındaki futbolcu, 1 Copa America, 3 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 10 LaLiga, 7 Kral Kupası, 3 UEFA Süper Kupası, 8 İspanya Süper Kupası, 2 Fransa Ligi, 1 Fransa Süper Kupası gibi başarılar kazandı. Bireysel olarak 7 Ballon d’Or’u olan yıldızın kariyerinde Olimpiyat şampiyonluğu da bulunuyor.

Ayrıca Messi, Paris’in şampiyon olduğu maçta attığı golle 5 büyük ligdeki 496. golüne imza attı. LaLiga’da Barcelona, Ligue 1’de PSG formaları giyen oyuncu, 495 golle bu alanda rekoru elinde bulunduran Cristiano Ronaldo’yu geride bıraktı. Arjantinli bu sezon takımıyla oynadığı 31 maçta 16 gol ve 16 asist üretti. Messi, kariyerindeki 12. lig şampiyonluğunu kazandı ve bu alanda 13’le zirvede bulunan Ryan Giggs’e bir adım daha yaklaştı.

Ronaldo üzgün, Al-Ittihad şampiyon oldu!Ronaldo üzgün, Al-Ittihad şampiyon oldu!

O bile yuhalandı

Messi’nin PSG’deki son ayları son derece çalkantılı geçti. Oyuncu, takımının Lorient’e 3-1 kaybettiği ve şampiyonluk yarışında rakiplerinin kendisine yaklaştığı maçın ardından Suudi Arabistan’a gitti. Teknik heyete söz konusu seyahati bildirmediği ortaya çıktı. Messi tarafı, normal şartlarda o tarihlerde idmanın olmadığı ve seyahatin çok önceden planlandığını gerekçe göstererek kendini savundu. Yıldız, iki hafta kadro dışı bırakıldı. Messi, özür mesajı yayınladı ve takım tarafından affedildi. Ancak bir sonraki maçta taraftarlar tarafından yuhalanmaktan kurtulamadı.

11 kere maşallah! Kingsley Coman eşittir şampiyonluk11 kere maşallah! Kingsley Coman eşittir şampiyonluk

İşte bu ve benzeri olaylar, adının hem Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Hilal ve Barcelona ile anılan Messi için işleri daha da zorlaştırdı. Ancak o, futbolunu oynamaya ve gollerini atmaya devam etti. Şampiyonluğun geldiği mücadelede de hem kendi adına hem takımı adına tarihe geçen golü attı. PSG, Fransa tarihinin en çok şampiyon olan takımı unvanını eline geçirdi. Messi de tarihin en çok kupa kazanan iki oyuncusundan biri olmasının yanı sıra 5 büyük ligde en çok gol atan futbolcu oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.