Messi: İlk tercihim Barcelona’ya dönmekti

MLS takımlarından Inter Miami’ye imza atarak dünya futbolunu şaşırtan Lionel Messi, normalde ilk terchinin Barcelona’ya dönmek olduğunu açıkladı.

Spor 6 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Time Dergisi'nin yılın sporcusu seçtiği Messi, transfer sürecini anlattı.

Arjantinli futbolcu Lionel Messi, 2022-23 sezonu sonunda PSG ile sözleşmesi bitince hangi takıma transfer olacağıyla gündem oldu. Birçok otorite oyuncunun eski evi Barcelona’ya döneceğini yazdı. Kimileri Suudi Arabistan’dan gelen astronomik teklifin Messi’nin aklını çeleceğini iddia ediyordu. Ancak oyuncu Amerika’nın futbol ligi MLS ekiplerinden Inter Miami ile anlaştı.

Süreçle alakalı konuşan 8 Altın Top sahibi Messi, “İlk tercihim Barcelona’ya geri dönmekti ama bu mümkün olmadı. Masada birçok seçenek vardı. Suudi Arabistan’a gitmeyi de çok düşündüm. Miami’ye gelme konusunda son kararı vermeden önce bunları ailemle konuşmam gerekti.” açıklamasını yaptı.

Messi daha önce de Avrupa veya Arabistan gibi fazlasıyla göz önünde olacağı ve zorlanacağı bir hayata devam etmek yerine daha gözden uzak ve rahat olacağı ABD’yi tercih ettiğini açıklamıştı. 2022 Dünya Kupası’nı kazanarak futbol otoritelerinin tarihin en iyi futbolcusu tartışmalarında “Messici”lerin argümanlarını kuvvetlendiren sporcu, geçtiğimiz haftalarda 8. kez Altın Top ödülünü kazanmıştı. Messi son olarak Time Dergisi tarafından yılın spor insanı seçildi.

Lionel Messi'nin evliliği ihanet iddiasıyla çatırdıyorLionel Messi’nin evliliği ihanet iddiasıyla çatırdıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.