Messi’nin şovu sürüyor, koruması Yassine Chueko dikkat çekiyor

Lionel Messi, Inter Miami'nin New York Red Bulls'u 2-0 mağlup ettiği maçta attığı golle şovuna devam etti. Messi'nin koruması Yassine Chueko ise futbol dünyasının gündemine oturdu.

Spor 28 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Messi en az 3 maç yok.

Lionel Messi Inter Miami’ye transfer olduğu günden bu yana takımın çehresi değişti. Messi’den önce zor günler geçiren Miami, oyuncunun gelişiyle Amerika Ligler Kupası’nda şampiyonluğa uzandı. Amerika Açık Turnuvası’nda finale yükselmeyi başaran takım son olarak MLS mücadelesinde New York Red Bulls’u mağlup etti.

New York maçında Florida ekibini öne geçiren gol 37. dakikada Diego Gomez’den geldi. Messi, 89’da sahneye çıktı. Arjantinlinin attığı gol öncesi takım arkadaşıyla yaptığı ver kaç gecenin hareketi olarak kayıtlara geçti. Messi skoru 2-0 yaptı ve Inter Miami deplasmandan 2 farklı galibiyetle ayrıldı.

Inter Miami’nin saha içindeki yükselişi ve Messi yeşil sahaya etkisi bir yana saha dışındaki gelişmeler de Arjantinliyi gündeme taşıyor. Son günlerde sosyal medyada en çok konuşulan haberlerden biri Messi’nin koruması Yassine Chueko.

İmtiyazların en özeli

Messi’nin Inter Miami’ye transferi birçok farklı açıdan değerlendirildi. Kimisi ekonomik refah olarak baktı. Bu yönden bakanları boşa çıkaran unsur Suudi Arabistan’dan gelen teklifin geri çevrilmesiydi. Kimisi de her şeyi başaran ve kazanılacak tüm kupaları kazanan Messi’nin inzivaya çekilme yeri olarak değerlendirdi. Bu açıdan bakanların haklılık payı vardı. Messi, belki de Barcelona’yı ekonomik yükümlülüklerin altına sokmamak ve bu tabiri caizse vebalin altına girmemek için İspanya’ya dönmeyi seçmedi. Oyuncunun önündeki en net seçenek Inter Miami olarak kaldı. Miami’deki yaşam tarzı ve ortam, Messi’nin Avrupa’da bulamadığı ve bulamayacağı cinstendi. Oyuncu, şehre gider gitmez ailesiyle beraber normal bir vatandaş gibi markette alışveriş yaparken görüldü.

Bu durum, Messi’nin artık ailesiyle daha fazla dışarıda vakit geçirebileceği normal bir hayat istediğine işaret olarak yorumlandı. Söz konusu durumun risk barındırdığı gerçekti. Dünya futbol tarihinin belki de en büyük yıldızı, dünyanın neresinde olursa olsun belli bir noktada ilgi odağı olacaktı. Miami ekibi de bu ilgiye karşı belli önlemler almak zorunda hissetmiş olacak ki Messi’yi her adımında takip eden bir korumayı görevlendirdi. O koruma Yassine Chueko’ydu.

Chueko, geçen çarşamba günü Cincinnati’ye karşı oynanan ve Messi’nin 90+7. dakikada olağanüstü asisti üzerine gelen golle uzayan maçta taç çizgisinin yanında Messi’yi takip ederken görüldü. Bu korumanın tutulması ve Messi’yi özellikle böyle alanlarda takip etmesi önerisini basından gelen bilgilere göre kulübün ortaklarından futbol efsanesi David Beckham sundu. Chueko’nun görevlerinden biri maç sırasında taç çizgisinin kenarında gezmek ve sahaya inip Messi’ye ulaşmak isteyen bir taraftar olursa olaya müdahale etmek. Chueko Messi’yi maça gelirken ve stadyumdan ayrılırken de koruyor. Korumanın görevlerinden biri de ailecek gidilen alışverişte de ailenin koruması olmak. Aşağıdaki videoda da görüldüğü üzere Yassine, Sergio Busquets ve Jordi Alba gibi yıldızlar otobüsten inerken hareketsiz şekilde bekliyor ve Messi’nin gelişiyle beraber harekete geçiyor.

Chueko eski bir ABD askeri. La Nacion’un haberine göre Yassine, deniz kuvvetleri bünyesinde Irak ve Afganistan’da görev almış. Instagram’da 100 binden fazla takipçisi olan Yassine’in paylaşımları genelde vücut geliştirme, boks gibi sporlarla alakalı. Hayatının görevlerinden biriyle meşgul olan isim, Messi’nin her adımını izlemekle ve dünya yıldızının içine girebileceği tehlikeleri savuşturmakla yükümlü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.