Mete Gazoz tek eksiğini tamamladı: O artık bir Avrupa şampiyonu!

Tokyo Olimpiyatları'nın altın madalyalı milli okçusu Mete Gazoz Paris 2024 öncesi son ciddi sınavına çıktı. Avrupa Okçuluk Şampiyonası klasik yay erkekler finalinde mücadele veren Mete karşılaşmadan 6-0 galip ayrılıp Avrupa şampiyonu oldu.

Spor 12 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya Mete Gazoz'un.

Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonası Türkiye’nin olimpiyat altın madalyalı sporcusu Mete Gazoz’un şampiyonluk mücadelesine sahne oldu. Kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğu için yayını geren Mete final maçında karşılaştığı Sloven rakibi Den Habjan Malavasic’e hiç şans tanımadı ve onu 6-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.

Kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğu

2021’de olimpiyat, 2023 yılında ise dünya şampiyonluğu unvanını elde eden Mete Gazoz bu zaferle kariyerinde ilk kez Avrupa şampiyonu olmayı başardı. Milli sporcu üç kulvarda birden şampiyonluk kazanmayı başaran dünyadaki ilk okçu olmayı başardı.

Mete Gazoz: Herkes olimpiyatları sabırsızlıkla bekleyebilir

Kazandığı şampiyonluk sonrası demeç veren şampiyon sporcu Mete Gazoz “Ben çok mutluyum tarihe geçtiğim için. Tüm milli takımla birlikte başardık, hep beraber yaptım. Olimpiyatlar öncesinde çok güzel oldu. Ayrıca bugün anneler günü. Madalyamı anneme hediye edebilmek için kazandım aslında. O yüzden böyle bir hediyeyi anneme verdiğim için ayrıca mutluyum.

Benim için önemli olan bir yıllık sürece ve periyoda yıllar boyunca çok fazla güvendim. Şu anda da yaptığımız antrenman ve periyod benim burada altın alabileceğimi gösteriyordu ve oldu. Olimpiyatlarla ilgili de sürece güvenim tam. Her şeyi akışa bırakıyorum ve Paris’te de her şeyin çok güzel geçeceğine eminim.

Üstümde baskı hissetmiyorum. Bağlı kaldığımız bir süreç var. Her yarışmaya giderken nasıl sonuç alacağımızı aşağı yukarı tahmin edebiliyoruz. O yüzden herhangi bir baskı ya da stres hissetmiyorum. Sadece yarışmalardan dolayı, yarışma sırasında heyecanlı olabiliyorum. Tabi bu yılların da getirdiği tecrübe sayesinde kontrol edilebilir bir düzeyde. O yüzden benim için olimpiyatlar bir baskı oluşturmuyor. Herkes olimpiyatları sabırsızlıkla bekleyebilir” dedi.

Karatede altın gün: Erkek Kata Milli Takımı ve Nesrin CavadzadeKaratede altın gün: Erkek Kata Milli Takımı ve Nesrin Cavadzade

Erkek Milli Takımı Avrupa üçüncüsü

Aynı turnuvada mücadele eden Klasik Yay Erkek Milli Takımı üçüncülük müsabakasında Hollanda’yla karşılaştı. Mete Gazoz, Berkay Akkoyun ve Berkim Tümer’den oluşan milliler rakibini 5-4 mağlup edip bronz madalyanın sahibi oldu.

Karışık Milli Takım madalya kürsüsünün dışında kaldı

Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda mücadele veren ve Mete Gazoz-Fatma Maraşlı ikilisinden oluşan Klasik Yay Karışık Milli Takımı bronz madalya mücadelesinde Hollanda’yla karşılaştı. Rakibine 5-1 mağlup olan ikili şampiyonayı karışık kategoride dördüncü sırada tamamladı.

Kenan Sofuoğlu'ndan olay itiraf: Hayatımın en büyük hatasıydıKenan Sofuoğlu’ndan olay itiraf: Hayatımın en büyük hatasıydı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.