Premier skandal! Arkadaşını korumak için hatalı karara göz yummuş

Eski hakem Mike Dean, Tottenham-Chelsea maçında Harry Kane'in golüyle sonuçlanan Christian Romero ve Marc Cucurella arasındaki saç çekme olayıyla ilgili açıklama yaptı. Dean, Taylor'ı korumak için onu VAR ekranı başına yollamadığını itiraf etti.

Spor 26 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Mike Dean'den itiraf geldi.

Geçen sezon Premier Lig’de oynanan Tottenham-Chelsea maçında Harry Kane’in golü öncesi Tottenham stoperi Christian Romero, Chelsea savunmacısı Marc Cucurella’yı saçından çekmiş, çıkmayan faul kararı tartışma konusu yaratmıştı.

Guardiola ameliyat olduGuardiola ameliyat oldu

Maçın 55 yaşındaki VAR hakemi Mike Dean, büyük eleştiriye uğrayan Anthony Taylor’ın üzerindeki günahı kendine aldı. Dean “Pozisyonu kendi açımdam kaçırdım. Bir daha olsa Anthony’yi ekrana yollardım. Ekrana gidecek olsa iki hoca da üstüne üşüşecekti. İki taraf için de öyle bir maç geçiyordu. Anthony’ye ‘Sahada olan şey için seni ekrana göndermek istemiyorum’ dedim. Onu yolllamak istemedim çünkü o bir hakem olduğu kadar aynı zamanda benim arkadaşım ve daha o andan birçok eleştiriye maruz kalmıştı. Bu büyük bir hataydı. Gol olmasaydı çok sorun olmazdı. Ertesi hafta görev verilmeyince durumun vehametini anladım ve bir süre izin istedim. Cuma günü arabaya binip umarım cumartesi bir şey olmaz diye beklemeye başladım. Oturduğum yerde dehşete kapılıyordum” dedi. Dean söz konusu maçın ardından bir daha görev almadı ve hakemliği bıraktı.

Beşiktaş, Dinamo Kiev karşısında çok 'Bahtiyar'Beşiktaş, Dinamo Kiev karşısında çok ‘Bahtiyar’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.