Milan, Luka Jovic’le geri geldi

Serie A’da Frosinone’ye konuk olan Milan maçta önce öne geçti, ardından yenik duruma düştü. Kırmızı-siyahlılar pes etmedi ve Jovic’in golüyle sahadan 3-2'lik zaferle ayrılmayı başardı.

Spor 4 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Luka Jovic oyuna girdikten bir dakika sonra takımına galibiyeti getiren golü kaydetti.

Serie A’nın 23’üncu haftasında Frosinone güçlü rakibi Milan’ı ağırladı. Geçtiğimiz sezonun Serie B şampiyonu Frosinone, küme düşme hattından uzaklaşmak, Milan ise yedi maçlık yenilmezlik serisini sürdürmek için sahaya çıktı. 

16’ncı dakikada Loftus-Cheek’in atağa kaldırdığı Milan’da Leao sol kanatta topla buluştu. Portekizlinin ceza sahasına gönderdiği topa şahane bir kafa vuruşu yapan Olivier Giroud takımını 1-0 öne geçirdi. 

 

Yediği golün etkisini üzerinden çabuk atan ev sahibi ekip 22’de Leao’nun eline çarpan top sonrası penaltı kazandı. VAR’da elle müdahelenin içerde mi dışarda mı olduğu incelendi ve penaltı kararı geçerli sayıldı. Vuruş için topun başına geçen Soule, sol ayağıyla sol üst köşeden fileleri bularak maça denge getirdi. İki takım da soyunma odasına 1-1’lik skorla gitti. 

İkinci yarıya Frosinone daha baskılı başlayan taraftı. Bu oyunun karşılığını 65’te alan ev sahibi, Mazzitelli’nin çok dar bir açıdan Maignan’ı avlamasıyla 1-0 yenik durumdan 2-1’lik üstünlüğe geçti. 

 

Rakibinin öne geçmesinin ardından çok hızlı reaksiyon veren Milan, 72’nci dakikada Giroud’nun indirdiği topa uçarak kafa vuran Gabbia’nın golüyle skoru yeniden eşitledi. 

Maçın 80’inci dakikasında Christian Pulusic yerini Luka Jovic’e bıraktı. Oyunda girdikten hemen sonra Bennacer’in yaptığı ortada savunmanın da hatasını değerlendirerek ceza sahasında topla buluşan Jovic, takımını bu muhteşem maçta yeniden öne geçiren golü attı.  Mücadelenin kalanında çok fazla pozisyon olmadı ve Milan, pes etmediği maçı 3-2 kazanmayı başardı.  Böylelikle kırmızı-siyahlılar ligdeki yedi maçlık yenilmezlik serisini sekize yükseltti ve puanını 49 yaptı. Frosinone ise 23 puanla 14’üncü sırada kaldı. 

 Serie A’da aynı gün oynanan diğer maçlarda alınan sonuçlar şu şekilde: 

Empoli – Genoa, 0-0 

Udinese – Monza, 0-0 

Bologna – Sassuolo, 

Gaziantep FK ve Kayseri 1-1'ini vurduGaziantep FK ve Kayseri 1-1’ini vurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.