Real Madrid sürprize izin vermiyor… Milan 16 yıl sonra hedefe koşuyor

Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid 2-0’ın rövanşında Chelsea’yi aynı skorla mağlup etti ve turladı. İtalya’da ise Milan, 1-0'ın avantajını kullandı. Napoli ile 1-1 berabere kalan Milan 16 yıl sonra yarı finale kalmayı başardı.

Spor 19 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Milan 16 sene sonra yarı finalde!

Şampiyonlar Ligi’nde salı gecesi belki de çeyrek final eşleşmelerinde kalan en heyecanlı maça sahne oldu. Milan, kendi sahasında 1-0 yendiği Napoli’ye konuk oldu. Birkaç hafta önce Serie A’da karşılaşan iki takımın mücadelesinde Milan Napoli deplasmanından 4 gollü galibiyetle dönmüştü. Çeyrek final eşleşmesinin ilk randevusundan da galibiyetle ayrılan Milano ekibi, deplasmana avantajla geldi.

Real Madrid ile Barcelona kavgada: Sensin Franco'nun kulübü!Real Madrid ile Barcelona kavgada: Sensin Franco’nun kulübü!

Maça daha önde bastırarak başlayan taraf ev sahibi Napoli oldu. Sağlı sollu ortalarla rakip kaleyi zorlayan Serie A lideri, bir türlü net fırsat yakalayamadı. Kontra ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalışan Milan, 20. dakikada penaltı kazandı. 22’de tecrübeli Fransız Olivier Giroud penaltıdan yararlanamadı. Bu dakikadan sonra yine topu rakibe bırakıp kendi yarı alanında karşılayan Milan, Rafael Leao’nun tarihe geçen driplingiyle 1-0 öne geçti. Leao, kendi yarı alanının ortalarında aldığı topu kusursuz bir biçimde rakip ceza alanına taşıdı. 22’de penaltıyı kaçıran Giroud’ya al da at diyen Leao, Milan’ın 43. dakikada üstünlüğü yakalamasını sağladı.

İkinci yarıda yine rakip yarı alanda oyun kurma fırsatları bulan ve çok kez kaleyi deneyen Napoli, bir türlü net fırsat yaratma konusunda başarılı olamadı. Güney İtalya ekibi 80. dakikada maç boyunca bulduğu en büyük fırsatı yakaladı. Kvicha Kvaratshelia ile penaltı kullanan Napoli, Mike Maignan’a takıldı. Napoli her ne kadar 90+3’te Victor Osimhen’le beraberlik golünü bulsa da bu gol fazlasıyla geç geldi ve Milan, yarı final bileti alan taraf oldu. Kuzey İtalya ekibi 2007’den beri ilk kez Şampiyonlar Ligi yarı finaline yükseldi. Milan o sene finale de çıkmış ve Liverpool’dan 2005 İstanbul’un intikamını alarak kupayı müzesine götürmüştü.

Galatasaray Alanya'da kükrüyor, yenmediği takım kalmıyorGalatasaray Alanya’da kükrüyor, yenmediği takım kalmıyor

Real’den sürprize yer yok

Bir başka yarı final mücadelesinde ise Real Madrid 2-0 kazandığı maçın rövanşında Chelsea deplasmanına çıktı. Eflatun-beyazlılar, kalesinde gördüğü birkaç tehlikeyi savuşturduktan sonra 57’de Rodrygo’nun ayağından gelen golle rahatladı. 80’de yeniden sahneye çıkan Brezilyalı adeta fişi çeken golü attı.

Böylelikle son şampiyon, Chelsea’yi iki maçta da 2-0 yenerek eledi ve yarı finaldeki rakibini beklemeye başladı.

Yarı finalde Milan’ın rakibi Inter (2)-(0) Benfica eşleşmesinin galibi olacak. Real Madrid ise Bayern Münih (0)-(3) Manchester City eşleşmesinden gelen rakiple İstanbul bileti için mücadele verecek.

Karagümrük 3 puanı kazandı ama Galatasaray maçı öncesi 4 oyuncusunu kaybettiKaragümrük 3 puanı kazandı ama Galatasaray maçı öncesi 4 oyuncusunu kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.