Milletler Ligi’nde bu sezon düşme yok, takım sayısı 18’e çıkıyor

Voleybol Milletler Ligi'nde 2025 yılından itibaren yola 18 takımla devam edilecek. An itibariyle 16 takımın yer aldığı organizasyonda 2024 yılında düşme olmayacak.

Spor 14 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Milletler Ligi'nde takım sayısı artıyor.

Milletler Ligi yönetimi kritik bir kararı voleybolseverlerle paylaştı. 2024’te küme düşmenin olmayacağı Milletler Ligi heyecanı 2025 yılından itibaren 18 takımla sürecek. 2024 Voleybol Challenger Kupası’nın galipleri ve FIVB Erkekler ve Kadınlar Voleybol Dünya Sıralamasında en üst sırada yer alan alıp Milletler Ligi’nde yer almayan takımlar VNL 2025 aksiyonuna katılacak. Bu haber özellikle geçen sezon Challenger Turnuvası’nı kazanarak VNL’e yükselen Filenin Efeleri’ni ilgilendiriyor. Öyle ki Efeler tarihinde ilk kez yükseldiği Milletler Ligi’nden bu sezon düşmeyecek ve 2025 sezonunda da mücadelede yer alabilecek.

2025 itibariyle çekirdek ve challenger takım kavramı ortadan kalkacak. 18 takım arasında son sırada olan takım direkt olarak küme düşecek ve Milletler Ligi’nde yer almayıp dünya sıralamasında en üst sırada bulunan takım düşen ekibin yerini alacak. Genişleme sonrası ilk aşamada her takım üç haftada toplam 12’şer maç yapmaya devam edecek. Bununla birlikte, her biri altı takımla üç farklı mekanda haftada üç havuz oynanacak. Müsabaka günlerinin sayısı haftada altıdan beşe düşürülecek. Oyuncular ayrıca bir hafta daha dinlenecekler. Erkekler turnuvasında ikinci yarışma haftasından sonraki hafta boyunca her iki cinsiyet için de VNL yarışması yapılmayacak.

Milletler Ligi’nde format değişti, takım sayısı arttı.

Yeni formatla beraber ilk aşamada 216, toplamda 232 maç oynanacak. Format 2028’deki Los Angeles Olimpiyatları’na dek değişmeden devam edecek.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.