Milli maçlara Fenerbahçe damgası, Beşiktaş’a kötü haber

Milli maçlarda Fenerbahçe'nin Polonyalı futbolcusu Szymanski, takım arkadaşı Hırvat kaleci Livakovic'i avladı. Kanarya'nın golcüsü En-Nesyri Fas'ı sevindirirken Trabzonsporlu Dragus Romanya'ya üç puan getirdi. Beşiktaşlı Milot Rashica ise sakatlandı.

Spor 16 Ekim 2024
Fenerbahçe'de forma giyen Polonyalı Sebastien Szymanski, Hırvatistan maçında takım arkadaşı Livakovic'i üzdü.

Süper Lig’de forma giyen yabancı oyuncular kendi ülkelerine katkı vermek için gece sahaya çıktı. İki Fenerbahçeli futbolcu Polonyalı Sebastien Szymanski ve Hırvat Dominik Livakovic ise geceye damga vuran isimler oldu. Szymanski takım arkadaşını üzerken sarı lacivertlilerde bir başka isim Youssef En Nesyri Fas Milli Takımı formasıyla Orta Afrika Cumhuriyeti filelerini havalandırmayı başardı. Gecenin şanssız futbolcusuysa Beşiktaş’ta forma giyen Milot Rashica oldu. Kosovalı sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. İşte milli maçlarda yaşananlar…

UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup maçında Polonya, Hırvatistan’ı konuk etti. PGE Narodowy Stadı’nda oynanan müsabaka 3-3 berabere sona erdi. Hırvatistan’ın golleri yedi dakika içinde geldi. Hırvatlar 19’da Borna Sosa, 24’de Petar Sucic ve 26’da Martin Baturina ile fileleri sarstı.

Polonya’da ise 5’te Piotr Zielinski, 45’te Nicola Zalewski ve 68’de Fenerbahçe’nin orta saha oyuncusu Sebastian Szymanski gol attı. Szymanski ilk 11’de başladığı maçta 90 dakika forma giydi.

Fenerbahçe’de forma giyen Hırvatistan kalecisi Dominik Livakovic üç gol yediği maçta 76’da Lewandovski’ye yaptığı hareket sonrası kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Gruptaki diğer maçta ise İskoçya ile Portekiz 0-0 berabere kaldı. 1. Grup’ta 10 puanı bulunan Portekiz lider durumda bulunuyor. Hırvatistan yedi, Polonya dört ve İskoçya bir puana sahip.

Trabzonsporlu Dragus Romanya’yı galibiyete taşıdı

Romanya’nın deplasmanda kazandığı Litvanya maçında takımına galibiyeti getiren isim Dragus oldu. Trabzonsporlu futbolcu, 65’te attığı golle skoru 2-1’e getirdi. Karşılaşma bu sonuçla sona erdi.

Milot Rashica sakatlanarak oyundan çıktı

UEFA Uluslar Ligi, C Grubu’nda 4. haftada Kosova, Kıbrıs ile karşı karşıya geldi. Kosova Milli Takımı’nda forma giyen Beşiktaşlı Milot Rashica, maça ilk 11’de başladı. 16. dakikada sakatlanan 28 yaşındaki oyuncu yerini Florent Muslija’ya bıraktı. Kosova sahadan 3-0 galip ayrıldı.

En Nesyri ve Ambarat sahada

Afrika Uluslar Kupası’nda Fas, Orta Afrika Cumhuriyeti’ne konuk oldu. Fenerbahçeli iki oyuncu Youssef En Nesyri ve Sofian Ambarat maça ilk 11’de başladı. En Nesyri 50. dakikada penaltıdan ağları havalandırırken karşılaşma 4-0 Fas’ın üstünlüğüyle sona erdi.

Uluslar Ligi’nde gecenin diğer sonuçları şöyle…

İspanya – Sırbistan 3-0

İsviçre – Danimarka 2-2

Beyaz Rusya – Lüksemburg 1-1

Kuzey İrlanda – Bulgaristan 5-0

Fenerbahçe'nin Kızılyıldız kabusu sürüyor, Anadolu Efes'e Saben Lee darbesiFenerbahçe’nin Kızılyıldız kabusu sürüyor, Anadolu Efes’e Saben Lee darbesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.