Milli Takım Euro 2024 yolunda, rakip Ermenistan

A Milli Takım, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu beşinci maçında bu akşam 21.45'te Ermenistan'ı konuk edecek. Karşılaşma Eskişehir Yeni Stadyumu'nda oynanacak.

Spor 8 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
A Milli Takım için Eskişehir'de tek hedef galibiyet.

A Milli Takım Euro 2024 yolundaki beşinci maçına Ermenistan karşısında çıkıyor. Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nda yer alan milliler ilk 4 maçta topladığı 9 puanla grup lideri hüviyetiyle 21.45’te Eskişehir Yeni Stadyumu’nda sahada olacak. Karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonundan hakem Daniele Orsato yönetecek. Mücadelenin yardımcı hakemliklerini Ciro Carbone ve Alessandro Giallatini, dördüncü hakemliğini ise Antonio Rapuano üstlenecek. 5 takımın yer aldığı D Grubu’nda günün diğer karşılaşması yine 21.45’te Hırvatistan ve Letonya arasında oynanacak. Galler beşinci maç haftasını bay geçen takım olacak.

9 puanla lider konumda bulunan millilerin Euro 2024’e katılıp katılamayacağı 16-21 Kasım 2023 tarihinde oynanacak karşılaşmalar sonunda belli olacak. 10 eleme grubunda ilk 2 sırayı alan takımlar Euro 2024’e katılım hakkı elde edecek. Ev sahibi Almanya dışında turnuvaya katılım hakkı elde edecek diğer 3 takım, gruplarını 3. sırada tamamlayan en iyi 6 takım arasındaki play-off turu sonucu belli olacak. Ermenistan 6 puanla grupta ikinci sırada. Grupta iki maç eksiği bulunan Hırvatistan ve 4 maç oynayan Galler’in 4’er puanı var. Letonya ise puansız bir şekilde son sırada.

Eskişehir’deki maçla beraber maç fazlasıyla liderliğini devam ettirme amacında olan millilerin aday kadrosunda sakatlığı bulunan Umut Nayir yerine Halil Dervişoğlu yer alıyor.

İspanya'da skandal üstüne skandal! Dünya Kupası ödülü Icardi'nin kardeşineİspanya’da skandal üstüne skandal! Dünya Kupası ödülü Icardi’nin kardeşine

İşte A Milli Takım’ın aday kadrosunda yer alan isimler:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Onur Bulut (Beşiktaş), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Cenk Özkacar (Valencia), Çağlar Söyüncü (Atletico Madrid), Merih Demiral (Al Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim), Kazımcan Karataş (Galatasaray), Mert Müldür (Fenerbahçe)

Orta saha-forvet: Cengiz Ünder (Fenerbahçe), Yusuf Sarı (Yukatel Adana Demirspor), Hakan Çalhanoğlu (İnter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Salih Uçan (Beşiktaş), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Bertuğ Yıldırım (Rennes), Halil Dervişoğlu (Galatasaray)

Türkiye, tarihinde 4. kez Ermenistan’la karşılaşacak. İlk olarak Dünya Kupası Elemeleri kapsamında Eylül 2008’de karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinden 2-0 galip ayrılan Milli Takım olmuştu. Bu karşılaşmanın rövanşı Ekim 2009’da oynanmış, bu maçta da sonuç değişmemiş ve ay-yıldızlılar sahadan 2-0 galibiyetle ayrılmıştı. Son olarak Euro 2024 elemeleri kapsamında Erivan’da kozlarını paylaşan iki takımın mücadelesinde 1-0 geri düşen Türkiye, Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle 2-1 kazanmıştı.

Milli Takım kadrosunda sakatlık güncellemesiMilli Takım kadrosunda sakatlık güncellemesi

617. sınav

Milliler bu akşamki karşılaşmayla beraber 100 yıllık tarihindeki 617. müsabakaya çıkacak. Ay-yıldızlılar, 100 yıllık tarihinde 337’si resmi, 279’u özel toplam 616 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 239 galibiyet, 145 beraberlik ve 232 yenilgi yaşadı. Milli takım, 263’ü deplasmanda, 270’i evinde, 83’ü de tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3’ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 839 gol attı, kalesinde 880 gol gördü.

Kuntz’dan antrenörlere çağrı

Stefan Kuntz dün düzenlenen basın toplantısında 21 yaş altı takımıyla olan ilişkiye vurgu yapıp “U21 ile iletişimimiz çok iyi. Oyuncular hakkında devamlı görüşüyoruz. Kazımcan Karataş ve Bartuğ Elmaz da güzel örnek. Kendinizi geliştiriyorsanız, U21’de oynuyorsanız A Takım’a yükselebilirsiniz. Önceliğimiz U21. Bu tarz oyuncuların A Milli Takıma adapte olması için çalışmalar yapıyorum.” dedi.

Kadrodaki eksikliklere dikkat çeken Kuntz şu sözlere yer verdi: “Sol bekte, forvette eksiklerimiz var. Arda güler sakat. Değişik bir maç olabilir. Farklı bir oyun sistemi olabilir. Yine de iyi bir maç çıkaracağımızdan eminim.”

Alman teknik direktör taraftarlara çağrı yaparak, “Türkiye’den ricam var, A Milli Takım’a gelen genç oyuncuları hemen eleştirmeyin. Onları A Milli Takım oyuncusu olarak görmeyin. Adaptasyon süreleri olacak ve bunu yaşayacaklar” sözlerini söyledi.

Pierre Webo'dan Fenerbahçelileri kızdıracak sözler: En büyük GalatasarayPierre Webo’dan Fenerbahçelileri kızdıracak sözler: En büyük Galatasaray

Real Madrid’e transfer olduktan sonra diz sakatlığı nedeniyle menisküs ameliyatı olan genç yetenek Arda Güler hakkında da konuşan Kuntz “Arda Güler çok inanılmaz bir transfer yaptı. Onun etkisini yaşayamıyoruz, sağlığına kavuşmalı ve Real Madrid’e adapte olmalı” sözlerine yer verdi.

Yurtdışında forma giyen yıldız futbolcularla alakalı görüş belirten Alman “Orkun Kökçü, Benfica’da çok gelişecek. Zaten Alman bir hocaları var. Çağlar Söyüncü, Atletico Madrid transferi için bizimle çok önce görüştü. Bu transferler güzel ama sahaya çıkıp oynamaları da gerekiyor. Oynadıkça Milli Takıma katkıları daha fazla olacak. Türk kulüpleri de Avrupa’da oynayacağı için maç sayıları artacak. Bu oyunculara olumlu yansıyacak.” açıklamasında bulundu.
Kuntz, sponsorluk anlaşması kapsamında düzenlenen basın toplantısında yaptığı espriyi yineledi ve “İyi futbolcular milli takım kararlarını çok erkenden veriyor. O yüzden Melissa Vargas’tan kardeşi olduğuna dair telefonu hâlâ bekliyorum.” dedi.

Kuntz’la beraber 19. maç

Türkiye Alman teknik direktör Stefan Kuntz dönemindeki 19. maçına çıkacak. Türkiye, Kuntz yönetiminde daha önce çıktığı 18 karşılaşmada 12 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Bu maçlarda 43 gol atan milliler kalesinde 21 gol gördü.

Kritik karşılaşma öncesi A Milli Takım Eskişehir’de coşkulu şekilde karşılandı. Es Es Bando şehre gelen milli takıma özel bir karşılama yaptı ve bu coşkulu ortam eşliğinde milliler konaklayacakları otele geçtiler.

Olayların teknik direktörü Sumudica Süper Lig'e dönüyorOlayların teknik direktörü Sumudica Süper Lig’e dönüyor

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.