Olayların teknik direktörü Sumudica Süper Lig’e dönüyor

Erdal Güneş ile yolları ayıran Gaziantep FK, Süper lig'i yakından tanıyan Rumen teknik direktör Marius Sumudica ile anlaşma sağladı. Türkiye'de çok kırmızı kart gören Sumudica'nın sabıka dosyasıysa kabarık.

Spor 7 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Sumudica, son dakikada Trabzonspor'a karşı alınan beraberlikten sonra tribünde oynamıştı.

6 Kasım Kahramanmaraş depremlerinden sonra ligden çekilen ve bu sezon başında tekrar maçlara çıkmaya başlayan Gaziantep FK, ilk dört maçında puanla tanışamadı. Kırmızılı siyahlılar alınan kötü sonuçların ardından Erdal Güneş ile yollarını ayırdı ve eski teknik direktörleri Marius Sumudica ile yeniden anlaştı. Kulüpten yapılan açıklamada, “Sumudica ve teknik heyeti, Gaziantep’e gelerek yönetim kurulumuzla son görüşmeleri gerçekleştirecektir” denildi.

14 Haziran 2019’da Gaziantep FK’nın teknik direktörlük koltuğuna oturan Rumen çalıştırıcı, kırmızı-siyahlı ekiple çıktığı 43 müsabakada 13 galibiyet ve 17 beraberlik alırken 12 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. Söz konusu maçlarda rakiplerine 66 gol atan Sumudica’nın öğrencileri, kalelerinde 64 gol gördü.

Dönemin Gaziantep FK başkanı Mehmet Büyükekşi, Sumudica ile yolları ayırmıştı.

Mehmet Büyükekşi yolları ayırdı

Şu an TFF Başkanı olan Mehmet Büyükekşi o dönem Gaziantep FK’nın başındaydı. Büyükekşi, Sumudica’nın sözleşmesini feshetmeden önce sert açıklamada bulunarak Rumen teknik direktörenistediği parayı duyurmuştu. Büyükekşi, 2020 yılında Sumudica hakkında şunları söylemişti: “Hocamızın ücretinde yüzde 10 indirim istedik, doğrudur, pandemi nedeniyle geleceğimizi göremiyoruz. Hocaya 920 bin Euro ödüyoruz, yardımcılarının maaşını kendisi ödüyor, bize maliyeti primlerle 1.2 milyon euro. Bizden 1.6 milyon euro net, primlerle 1.9 milyon Euro istiyor. Bu paraları kim alıyor? Tüm başarıyı kendi üzerine alıyor, bu çok yanlış.”

Türkiye’de birçok kez hakemler tarafından oyundan atılan Sumudica’nın sabıka dosyasıysa kabarık. İşte Rumen hocanın karşıtığı olaylar…

Gaziantep FK’nin kazandığı Beşiktaş maçından sonra Sumudica kartal pençesi yaptı.

Kartal pençesi

Gaziantep FK dönenimde Sumudica, 3-1 kazandıkları Beşiktaş maçında Kenan Özer’in 90+8. dakikada attığı gol sonrası tribünlere dönerek ‘kartal pençesi’ yaptı. Bu hareketin ardından dönemin Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın ile de arasında gerginlik yaşandı. Sumudica, yapmış olduğu ‘kartal pençesi’ hareketinin Beşiktaş’ın sembolü olduğunu maçtan sonra öğrendiğini iddia etti.

Gaziantep’te kan değişimi, rota tanıdık isimGaziantep’te kan değişimi, rota tanıdık isim

Sivasspor kulübesine 5 işareti

Sivasspor’u 5-1’lik skorla mağlup eden Gaziantep FK’nın teknik direktörü, futbolcu Caner Osmanpaşa ile tartıştı. İki takım teknik heyetlerinin karıştığı olay sonrası Rumen çalıştırıcının kulübeye doğru ‘5’ işareti yapması Rıza Çalımbay’ın tepkisine neden oldu.

Denizlispor Başkanı Ali Çetin su şişesi fırlattı

2019 sezonun 30. haftasında Sumudica, Denizlispor protokolüyle tartışma yaşadı. Rumen teknik direktör, 1-0 kazandıkları maçın ardından Denizlispor protokolüne dönerek sevinç gösterisi yaptı. Bu hareketin ardından dönemin Denizlispor Başkanı Ali Çetin sahaya su şişesi fırlattı.

Sumudica Konyaspor taraftarına kümeyi işareti yaptı.

Konyaspor’a kümeye işareti

Sumudica, Gaziantep FK teknik adamlık görevinde Konyaspor ile arasında da gerginlik yaşadı. Konyaspor’la 0-0 berabere kaldıkları 14. hafta karşılaşmasında rakip takım taraftarına dönerek ‘kümeye’ işareti yaptı.

Trabzonspor maçında göbek attı

Süper Lig’de 2020-21 sezonunun 4. haftasında sahasında Trabzonspor’u konuk eden Gaziantep FK’nın teknik direktörü Sumudica 90+3. dakikada Maxim’in golüyle bir puan adı. Kırmızı-siyahlı ekipte hakem Fırat Aydınus tarafından oyundan atılan Rumen teknik direktör, maç berabere bitince tribünde göbek attı.

Sumudica Suudi Arabistan'da bildiğiniz gibi...Sumudica Suudi Arabistan’da bildiğiniz gibi…

Tribünde durmadı 4 maç ceza aldı

2020-21 sezonunun 5. haftasında deplasmanda Antalyaspor’a konuk olan Gaziantep FK’da cezalı olan Sumudica, bu kez protokol tribününde tartışma yaşadı. Antalyaspor basın sözcüsü Rumen teknik direktörüh, futbolcuları Lukas Podolski’ye bağırarak hareket yaptığını ve kendisine de defalarca küfrettiğini iddia etti. Sumudica, daha sonra TFF tarafından bu sefer 4 maç ceza aldı. İtirazlar sonrası cezası 2 maça indirildi.

Rüşvet skandalını açıkladı

Sumudica, Türkiye’de gündem olmaya devam ederken basın toplantısında yapılacak olan transferlerde rüşvet iddiasını ortaya attı. Rumen teknik adam 29 Eylül 2020’de yaptığı açıklamayla dünya basınında da yankı buldu. Sumudica, kendisine iki menajer aracılığıyla bir oyuncu önerildiğini aktararak, yaşadığı olayı şöyle anlattı: ”Bir oyuncu önerildi. Türkiye’den iki menajer beni aradı. Bu futbolcuyu kabul etmem için menajerler bana 50 bin euro teklif etti. Sadece iyi futbolcu olduğunu yönetime söylememi istediler. ‘Çünkü son sözü sen söylüyorsun’ dediler. Benim için kolay olurdu. Geçen sene bu oyuncu sadece 1 gol attı. Ben onu buraya nasıl getiririm, bunun sorumluluğunu nasıl alırım?”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.