Enseyi karartma Türkiye… Dört senaryodan üçü ‘Bizim çocuklar’ lehine

Portekiz yenilgisi medyada büyük moral bozukluğu olarak yansıtıldı ama aslında Euro 2024'te Milli Takımın ilk 16'ya kalma şansı hala çok yüksek. Çekya ile beraberlik bile yetiyor, yenilsek bile 16 takım arasına girebiliriz. Turnuva daha bitmedi.

Spor 24 Haziran 2024
Türkiye'nin en önemli avantajı diğer gruplardaki sonuçları bilirek Çekya maçına çıkmak olacak.

Milli Takımın cumartesi günü Portekiz’e 3-0 yenilmesi, sosyal medyada ve geleneksel medyada büyük bir moral bozukluğu olarak yansıdı, takımın oyuncuları da ama en çok da teknik direktörü Vincenzo Montella yerden yere vuruldu, olmadık dedikodular ortalığı kapladı. Oysa durum böyle değil; Portekiz yenilgisi ağır bir sonuçtu ama Türkiye açısından turnuva bitmedi, üstelik Türkiye’nin grubundan çıkıp yoluna ilk 16 takım arasında devam etme olasılığı da oldukça yüksek.

Euro 2024’te gruplarda son maçlar oynanıyor. F Grubu’nda altı puana yükselen Portekiz ikili averajla Türkiye’ye üstünlük sağladığı için son karşılaşmalar öncesinde grubu lider bitirmeyi garantiledi. Grupta Türkiye üç, Çekya ve Gürcistan ise bir puana sahip. Grupta son maçlarda Türkiye-Çekya ve Portekiz-Gürcistan karşı karşıya gelecek.

Portekiz’e 3-0 yenilince F Grubu’nda liderlik şansı kalmayan Türkiye, Çekya’yı yenmesi ya da berabere kalması halinde Gürcistan -Portekiz maçındaki skordan bağımsız olarak ikinci olacak. Millilerin Çekya’ya kaybetse bile en iyi dört üçüncü arasına girme ihtimali bulunuyor. Ancak bunun için Portekiz’in Gürcistan’a yenilmemesi gerekiyor.

Montella'nın Arda Güler'i yedek bırakma nedeni kıskançlık mı?Montella’nın Arda Güler’i yedek bırakma nedeni kıskançlık mı?

Türkiye’nin olası rakipleri

A Milli Takım grup ikincisi olursa Hollanda, Fransa ve Avusturya’nın ilk sırada yer alma şansının sürdüğü D Grubu’nu lider bitiren takımla eşleşecek. Son maçlar öncesi Hollanda dört puan ve gol averajıyla lider, Fransa ikinci durumda. Üç puanlı Avusturya son maçta Hollanda ile karşılaşacak. Fransa’nın rakibi ise turnuvaya veda eden Polonya. Fransa ve Hollanda’nın kazanması durumunda atılacak goller bile önemli olacak. Türkiye’nin ikinci olması durumunda son 16 maçı 2 Temmuz’da Leipzig’de yapılacak.

Türkiye’nin Çekya’ya yenilmesi ve Gürcistan’ın Portekiz’e puan kaybetmesi durumunda en iyi dört üçüncü arasına kalma ihtimali bulunuyor. Milliler diğer gruplarda son maçlar tamamlandıktan sonra Çekya ile karşılaşacağı için son durumu görerek sahaya çıkacak. Eğer bu senaryo gerçekleşirse B ya da C Grubu’nun lideri ile eşleşecek. B Grubu’nda iki maçını da kazanan İspanya grubunu lider tamamlamayı garantiledi. Bu ihtimalin gerçekleşmesi halinde Türkiye ile İspanya 30 Haziran’da Köln’de karşı karşıya gelecek. C Grubu’nda son maçlar öncesinde dört puana sahip İngiltere ile ikişer puanı bulunan Danimarka ve Slovenya’nın liderlik şansı sürüyor. Son maçlarda Danimarka- Sırbistan ile İngiltere -Slovenya ile karşılaşacak. Türkiye en iyi dört üçüncü arasına girip C Grubu’nun lideri ile eşleşirse 30 Haziran’da Gelsenkirchen’de son 16 turu maçına çıkacak.

Milli takım antrenmanında tartışılan görüntü... Sosyal medyada yangın çıktıMilli takım antrenmanında tartışılan görüntü… Sosyal medyada yangın çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.