Milli Takım’da Kuntz’un suyu ısınıyor! Büyükekşi sinyali verdi

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Takım hocası Stefan Kuntz için "Ben 1 yıllık göreve gelmiştim, şimdi bundan sonra daha farklı şeyler yapabilirim" diyerek değişiklik sinyali verdi.

Spor 21 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Samsun'da alınan 2-0'lık galibiyet bile Kuntz'un tartışılmasını engelleyemedi.

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu’nda oynadığı Letonya ve Galler maçlarından 6 puanla ayrılarak Avrupa Şampiyonası yolunda önemli adım attı. Teknik direktör Stefan Kuntz’un bu iki galibiyet sonrası geleceği ise merak konusu.

Umarız Arda’sı gelir ve Almanya’ya gideriz!Umarız Arda’sı gelir ve Almanya’ya gideriz!

“Kuntz konusunda işler istediğimiz gibi olursa devam ederiz”

Bu iki maç öncesi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi “Letonya ve Galler maçlarından 6 puan almak istiyoruz. Farklı sonuçlar olursa, ona göre devam ederiz. Stefan Kuntz ile devam ediyoruz, başarılı olması için gereken desteği veriyoruz” demişti. Alınan 6 puandan sonra Büyükekşi bu kez Alman çalıştırıcı için açık kapı bıraktı. Büyükekşi, Samsun’da gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bizim hedefimiz Avrupa Şampiyonası’na katılmak değil, katıldıktan sonra orada başarılı olmak. Letonya maçında öldük öldük dirildik. Çok şükür golü attık da sevindik. 2002 ve 2008’den sonra bir başarımız yok. İnşallah 4 yıllık yeni bir görev süremiz olacak. Daha büyük başarılara gitmek istiyoruz. Bu maç da bunun ilk adımı. Ben 1 yıllık göreve gelmiştim, şimdi bundan sonra daha farklı şeyler yapabilirim. Ben istikrardan yanayım. Başarı istikrarla gelir. Bazı konularda biraz sabretmek lazım. Kuntz konusunda da, işler istediğimiz gibi olursa devam ederiz. Bir kurumda kariyer planı olmazsa, orada verim olur mu?”

Maskesiz kahraman ve Arda atar, Türkiye güler!Maskesiz kahraman ve Arda atar, Türkiye güler!

Kuntz: Benim tarafımdan bir sorun yok

Galler maçından sonra basın mensuplarının karşısına geçen Milli Takım Teknik Direktörü Kuntz’a ayrılık iddiaları soruldu. Alman çalıştırıcı, “Benim tarafımdan bir sorun yok. Neden Eylül’de görevde olmayayım, anlayamadım. Çok iyi bir yoldayız, soruyu tam olarak anlayamıyorum. Geçen sene Uluslar Ligi’nde 4 maç kazanmıştık, yine benim gitmemle ilgili haberler vardı. Burada olmaktan ve bu takımla çalışmaktan mutluyum. Buradaki gelişimi görüyorum. Hiçbir oyuncu, hiçbir hoca Milli Takım’dan veya bayraktan önemli değildir. Eylül ayını mutlulukla bekliyorum. Gelecek yıl haziran ayına kadar sözleşmem var. Ben işimi yapıyorum” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.