Milliler şampiyonaya sekiz kişiyle hazırlandı: Yusuf ve Bertuğ Gürcistan maçına dikkat çekti

Türkiye A Milli Futbol Takımı EURO 2024'de karşılaşacağı Gürcistan maçı hazırlıklarını izinliler hariç sekiz futbolcuyla sürdürdü. İdmanın ardından Yusuf Yazıcı ve Bertuğ Yıldırım mikrofonlara konuştu.

Spor 13 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Yusuf Yazıcı ve Bertuğ Yıldırım EURO 2024'ün ilk maçının kritik öneme sahip olduğu konusunda hemfikir.

EURO 2024’te sahne almak için gün sayan Türkiye A Milli Futbol Takımı hazırlıklarını Hannover şehrine bağlı Barsinghausen kasabasında sürdürdü. Milli takımın sabah antrenmanına kısıtlı sayıda oyuncu katıldı. Kadronun büyük bir kısmının günü izinli geçirmesi sonrası millilerde sekiz futbolcu; Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik, Bertuğ Yıldırım, Kenan Yıldız, Ahmetcan Kaplan, Serdar Saatçı, Ferdi Kadıoğlu ve Doğan Alemdar, teknik direktör Vincenzo Montella idaresinde sahada çalıştı. Antrenman öncesi Yusuf Yazıcı ve Bertuğ Yıldırım açıklamalarda bulundu.

Yusuf Yazıcı: Nasıl başlarsan öyle devam eder

Antrenman öncesi mikrofonlara konuşan Yusuf Yazıcı Gürcistan’a karşı oynayacakları ilk maçın önemine dikkat çekerek “Şampiyona maçlarında ilk maçlar çok önemlidir, nasıl başlarsan öyle devam eder derler ya, onun için ilk maç çok önemli. Hem bizim motivasyonumuz için hem de gruptan başarıyla çıkmak için çok önemli bir maç olduğunu düşünüyorum. İyi çalışıyoruz, umarım karşılığını alırız” dedi.

Takımda yaşanan sakatlık sorununa da değinen Yazıcı “Sakatlıklar çok üzücü, çok önemli oyuncularımızı kaybettik. Baktığınız zaman kağıt üstünde çok değerli oyuncularımızdı. Ancak maalesef futbolun içinde olan şeyler. Elimizdeki futbolcularla sahaya çıkmayı ve en iyisini yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Almanya’daki taraftar desteğinin kendilerine motivasyon sağladığını söyleyen Yusuf “Tabii ki evimizde gibi hissediyoruz. Sağ olsunlar, milletimiz her zaman bizim yanımızda oluyor, her zaman bizimle beraberler. Tabii ki Almanya’da birçok Türk’ün olması bizi daha da motive ediyor. Dün antrenmanımızı açık bir şekilde yaptık. Onların heyecanı bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Bertuğ Yıldırım: Küçük hedefler düşünmüyoruz

Milli takımın genç santrforu Bertuğ Yıldırım da iddialı sözler sarf etti. Turnuvaya hazır olduklarını söyleyen Bertuğ “Çok iyi hazırlanıyoruz, çok iyi antrenman yapıyoruz. Şu an her şey yolunda gidiyor. Tabii ki sakat oyuncularımız var. O bizi biraz üzdü ama dediğimiz gibi bunlar futbolun içinde olan şeyler. Yolumuza en iyi şekilde devam edeceğiz” dedi.

Takımın gol yollarında sıkıntı yaşayacağını düşünmediği söyleyen Bertuğ “Forvet oyuncusu olarak birinci görevim gol atmak. Ben de bunun için ekstra çalışıyorum. Dediğiniz gibi bazen sıkıntı yaşayabiliyoruz, ama ben de diğer takım arkadaşlarım da çok kaliteli. Bunun üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Ben de kendime bu konuda güveniyorum. Bu konuda sıkıntı yaşayacağımızı çok düşünmüyorum” dedi.

Milli takımın büyük hedeflerinin çok büyük olduğunu belirten Bertuğ sözlerini şöyle tamamladı: “Hedefimizi kademe kademe belirliyoruz. İlk hedefimiz gruptan çıkmak ama küçük hedefler düşünmüyoruz. Oynadığımız her maça kazanmak için çıkacağız gruptan rahat bir şekilde çıkıp kalan maçlara bakacağız.”

Borussia Dortmund'da Nuri Şahin dönemi başlıyorBorussia Dortmund’da Nuri Şahin dönemi başlıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.