Mısır Salah’ı kaybetti, puanı kurtardı

Afrika Uluslar Kupası B Grubu ikinci maçında Mo Salah'ın formasını giydiği Mısır ve Alexander Djiku ile Daniel Amartey'in oynadığı Gana 2-2 berabere kaldı. Salah ilk yarıda sakatlık yaşayıp kenara geldi.

Spor 19 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Mo Salah sakatlandı ancak Mısır geri döndü.

Afrika Uluslar Kupası heyecanı sürüyor. İlk maçında sürpriz şekilde Yeşil Burun Adaları’na boyun eğen Gana ile, Mozambik’ten beraberlik alabilen Mısır karşı karşıya geldi. Grubun iki favorisinin maçı büyük heyecana sahne oldu.

Mısır’ın dünyaca ünlü yıldızı Mo Salah 45. dakikada sakatlandı ve yerini Fathi’ye bıraktı. Gana, Mohammed Kudus’le duraklama anlarında öne geçti. Mısır için ilk yarı sonunda her şey ters gitti ancak takım pes etmedi. 69’da Omar Marmoush skoru eşitledi. 71’de Kudus yeniden sahneye çıktı durum 2-1 oldu. Ancak 74. dakikada eski Galatasaraylı Mostafa Mohammed kendini gösterdi, durum yeniden eşitlendi.

Maç 2-2 sona ererken Gana ilk puanını aldı, Mısır 2 puana yükseldi. Mısır son maçında Yeşil Burun ile oynayacak, Gana ise Mozambik’le karşılaşıp diğer maçın skorunu bekleyecek. Mısır’da Mo Salah karşılaşma ardından stadyumdan yüzünde gülümsemeyle herhangi bir yardım, koltuk değneği vb destek olmadan ayrıldı.

Gana taraftarı Yeşil Burun Adaları'na yenilen takıma saldırdıGana taraftarı Yeşil Burun Adaları’na yenilen takıma saldırdı

A Grubu:

Ekvator Ginesi-Gine Bissau 4-2

Fildişi Sahili-Nijerya 0-1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.