Monaco zirveyi bırakmıyor… Lyon çakıldığı bataklıktan çıkamıyor

Fransa Ligue 1’de Monaco, evinde ağırladığı Metz’i 2-1 yendi. Zor günler geçiren Lyon sahasında düşme potasındaki rakibi Clermont’a 2-1 kaybetti.

Spor 23 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Monaco'nun zirve aşkı bitmiyor.

Ligue 1’de pazar menüsü doluydu. 6 karşılaşma arasında zirveyi yakından ilgilendiren mücadelede haftaya lider giren Monaco, Metz’i ağırladı. Konuk ekip maça hızlı başladı ve 4. dakikada Lamine Camara’yla öne geçti. Bu gole yanıt devre sonunda Aleksandr Golovin’le 42’de geldi. Golovin 55. dakikada yeniden sahneye çıktı ve takımına 3 puanı getiren golü attı. Maç 2-1 bitti ve Monaco yeniden zirveye yerleşerek haftayı kapadı.

Gecenin kapanış maçında Lyon, Clermont’u ağırladı. Tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yapan ve ligde henüz galibiyeti olmayan takım, düşme hattındaki rakibine karşı da kötü başladı. 10. dakikada Muhammed Cham Saracevic Clermont’u öne taşıdı. 35’te Yohann Magnin’le fark 2 oldu. 52. dakikada Florent Ogier kendi kalesine attı ancak bu gol yeterli olmadı. Lyon, 9. maçından da sahadan mağlup ayrıldı ve 3 puanda kaldı. Clermont ise ligde ilk kez kazandı ve puanını 5’e yükselterek Lyon’u geride bırakarak 17. sıraya yükseldi.

Emery’nin Aston Villa’sı Moyes’un West Ham’ına fazla geldiEmery’nin Aston Villa’sı Moyes’un West Ham’ına fazla geldi

Ligue 1’de günün diğer maçları:

Lorient – Rennes 2-1

Toulouse – Reims 1-1

Lille – Brest 1-0

Nantes – Montpellier 2-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.