Montella ilk seçimini yaptı, yanına Selçuk Şahin geldi

Türkiye A Milli Takımı'nın yeni hocası İtalyan Vincenzo Montella, Hırvatistan ve Letonya maçının kadrosunu açıkladı. Montella'nın yeni yardımcıları belli oldu.

Spor 7 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
İtalyan çalıştırıcı Montella ilk sınavına Hırvatistan karşısında verecek.

EURO 2024 Elemeleri’nde Hırvatistan ve Letonya ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımımızın aday kadrosu açıklandı. Teknik direktör Vincenza Montella’nın yardımcıları da belli oldu. Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre; Montella’nın yardımcılıklarını, teknik direktörlük kariyerinin başlangıcından itibaren kendisiyle birlikte çalışmakta olan Daniele Russo ile A Milli Takımımızın 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası’nda üçüncülüğü elde eden kadrosunda yer alan Selçuk Şahin yapacak.

Teknik heyette Massimo Crivellaro ve Okan Aydıner analiz antrenörü, Pierpaolo Polino ve Vural Durmuş ise atletik performans antrenörü olarak görev alacak. Adana Demirspor’dan Ozan Özerkan ile Eyüpspor’dan Emrah Karakovan ise milli maç dönemlerinde A Milli Takım’da kaleci antrenörü olarak görevlendirilecek.

Ankaragücü'nün yeni gücü: Emre BelözoğluAnkaragücü’nün yeni gücü: Emre Belözoğlu

Selçuk Şahin son olarak Başakşehir’de Emre Belözoğlu’nun yardımcısı olarak görev yapıyordu. Ankaragücü ile anlaşan Belözoğlu, Selçuk Şahin’i teknik heyette istediğini söylemişti.Teknik heyetin belli olmasından sonra İtalyan çalıştırıcı 12 Ekim’de deplasmanda Hırvatistan ve 15 Ekim’de Letonya ile oynanacak 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri karşılaşmalarının aday kadrosunu açıkladı.

Montella’nın ilk kadrosu şu şekilde…

KALECİ: Altay Bayındır, Doğan Alemdar, Ertaç Özbir, Uğurcan Çakır

DEFANS: Ferdi Kadıoğlu, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakcı, Cenk Özkacar, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Ozan Kabak, Samet Akaydin, Eren Elmalı, Rıdvan Yılmaz

ORTA SAHA/FORVET: Berkan Kutlu, Emre Akbaba, Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Orkun Kökçü, Salih Özcan, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün, Yusuf Sarı, Bertuğ Yıldırım, Cenk Tosun, Kenan Yıldız, İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu.

Hocadan al haberi: Almanya Kenan Yıldız ve Can Uzun'un peşindeHocadan al haberi: Almanya Kenan Yıldız ve Can Uzun’un peşinde

Kenan Yıldız ve Ertaç Özbir ilk kez A Milli Takım’da

Juventus forması giyen Kenan Yıldız ve Adana Demirspor kalecisi Ertaç Özbir ilk kez A Milli Takım’a davet edildi. Rıdvan Yılmaz, Kaan Ayhan, Berkan Kutlu ve Emre Akbaba gibi isimler de yeniden A Milli Takım kadrosuna dahil edildi. Bu isimlerden Rıdvan Yılmaz, Kaan Ayhan ve Berkan Kutlu 2022, Emre Akbaba ise 2018 yılının ardından ilk kez kadroya çağrıldı.

6 futbolcu sakat

Montella’nın oyuncu havuzunda bulunan 6 isim ise Hırvatistan ve Letonya maçlarının kadrosuna sakatlıkları nedeniyle dahil edilemedi. Mert Günok, Çağlar Söyüncü, Kazımcan Karataş, Cengiz Ünder, Arda Güler ve Enes Ünal, iki maçın aday kadrosunda sakatlıkları nedeniyle yer bulamadı.

UEFA'dan soruşturma.... Hırvatistan -Türkiye maçı seyircisiz olabilirUEFA’dan soruşturma…. Hırvatistan -Türkiye maçı seyircisiz olabilir

UEFA, Hırvatistan’ın cezasını açıkladı

UEFA, Letonya maçındaki ırkçı ve ayrımcı tezahüratlar nedeniyle Hırvatistan’a 10 bin euro para cezası verdi. Hırvatistan ayrıca Türkiye maçı için 1000 koltukluk kısmı tribün kapatma cezası aldı ancak bu ceza iki yıl ertelendi.

Ümit Milli Takımı aday kadrosu açıklandı

Ümit Milli Futbol Takımı’nın 13 Ekim’de San Marino ve 17 Ekim’de Letonya ile oynayacağı 2025 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarının aday kadrosu açıklandı.

Levent Sürme yönetimindeki ay-yıldızlı takımın aday kadrosuna şu oyuncular davet edildi…

Kaleciler: Emre Bilgin (Vavacars Fatih Karagümrük), Arda Özçimen (Göztepe), Deniz Dilmen (Rams Başakşehir)

Defans: Serdar Saatçı (SC Braga), Emin Bayram (KVC Westerlo), Ravil Tagir (KVC Westerlo), Uğur Kaan Yıldız (Ümraniyespor), Yasin Özcan (Kasımpaşa), Ayberk Karapo (Manisa FK), Kazımcan Karataş (Galatasaray), Mehmet Can Aydın (Trabzonspor)

Montella resmen milli takımı devralırken Kuntz'un gidiş sebebi ortaya çıktıMontella resmen milli takımı devralırken Kuntz’un gidiş sebebi ortaya çıktı

Orta Saha: Cem Tuna Türkmen (Ankaragücü), Demir Ege Tıknaz (Beşiktaş), Metehan Baltacı (Eyüpspor), Aksel Baran Potur (Moss FK), Bartuğ Elmaz (Fenerbahçe), Cihan Çanak (Standard Liege), Emircan Gürlük (FC Orenburg), Doğuhan Aral Şimşir (FC Midtjylland), Ömer Faruk Beyaz (Atakaş Hatayspor)

Forvet: Can Yılmaz Uzun (1.FC Nürnberg), Enis Destan (Trabzonspor), Erencan Yardımcı (Siltaş Yapı Pendikspor Futbol)

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.